Opptakerne skal brukes i arbeid med avhør av vitner som har sett eller hørt ting som kan oppklare voldshendelser.
– Dette vil føre til raskere etterforskningsarbeid, i tillegg fører det til at vi sparer mye tid, sier Øyvind Gautestad.
Han er prosjektleder for «politiarbeid på stedet» i Agder. Gautestad mener det nye prosjektet er svært viktig for politiet.
– Vitner til slike hendelser husker mye mer rett etter at hendelsen har inntruffet, mener han.
Slik det er i dag må man gjerne vente lenge før man forklarer seg for politiet.
Agder-politiet er offensive
Planen er at politiet over hele Norge skal være en del av prosjektet innen utgangen av 2017.
Målet for Agder politidistrikt er mer ambisiøst. Her er planen at hele distriktet tar i bruk opptaksverktøy i løpet av første halvår.
Allerede om et par uker skal utstyret tas i bruk lengst vest i Agder.
Agder Politidistrikt håper å ha ordningen på plass i løpet av neste år.
Foto: Leif Dalen / NRKKan skape konflikt
Likevel kan det ligge noen skjær i sjøen for prosjektet. For selv om juridisk avdelingsdirektør Kim Ellertsen i Datatilsynet hovedsakelig er fornøyd med politiets nye ordning, ser han ikke bare lyspunkter.
Kim Ellertsen i Datatilsynet.
Foto: Datatilsynet– Når politiet er ute på uttrykning forteller loven at det kun skal avhøres én person av gangen. Her kan det oppstå vanskeligheter, mener Ellertsen.
– I det offentlige rom er det andre tilstede enn det aktuelle vitnet selv. Poenget må jo være å høre hva det enkelte vitnet oppfatter, ikke hva andre hører og ser.
Løser mange saker
Gautestad innrømmer at ordningen vil kreve en del arbeid, men mener at dette vil forenkle en stor del av politiets daglige arbeid.
– Dette vil gjøre arbeidet mye lettere i en betydelig del av våre straffesaker, deriblant helgebråk og andre mindre episoder.