NRK Meny
Normal

Opprykksthriller for Jerv

Jerv er i strålende form om dagen. På søndag venter Levanger og nok en tøff utfordring på vei mot Tippeligaspill i 2017.

Det blir nok en spennende fotballhøst for alle som er glad i Jerv. Allerede denne helgen venter toppoppgjøret borte mot Levanger. En seier her vil kunne føre Grimstadlaget nesten helt til topps i 1.divisjon.

Under fredagens trening forberedte Jerv-spillerne seg på søndagens kamp mot Levanger.

For andre år på rad er Jerv med i kampen om opprykk til Tippeligaen. Forrige sesong stoppet det i den mye omtalte kvaliken mot Start, men det ser svært lovende ut også denne sesongen.

Det er en av nøkkelspillerne på laget, Andreas Hagen enig i.

– Vi har fått ett år til på baken i OBOS-ligaen. Spillerne er litt sterkere og mer rutinerte. I tillegg spiller vi veldig fin fotball, sier han.

På de ti siste seriekampene har Grimstad-klubben syv seiere, to uavgjorte og et tap. Den gode formen gjør at laget kun er to poeng unna en plass på direkte opprykk. Det er fem poeng ned til et lag utenfor playoff. I forrige kamp ble Raufoss sendt hjem med 0–5 fra Levermyr.

Godt forberedt til møte med offensiv motstander

På søndag venter det som bør bli tøffere motstand i Levanger. De rykket opp fra 2. divisjon i 2014 og har bitt godt seg selv om nivået er betydelig høyere. Forrige sesong endte de omtrent midt på tabellen. Denne sesongen har de tatt ytterligere steg.

Arne Sandstø

Trener Arne Sandstø har forberedt spillerne på kampen som venter.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Andreas Hagen

Jerv-spiller Andreas Hagen tror laget kan ta tre poeng mot Levanger.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Nå jager de Jerv om en intens duell i kampen om direkte opprykk. Trener Arne Sandstø er spent.

– Vi har sett på hva vi må være gode på. Vi har også studert motstanderen med tanke på hvor de gir rom som vi kan angripe i. Dette har vi øvd oss på. Vi føler at vi er veldig godt forberedt, sier han.

Spiller Andreas Hagen vil ikke spå noe om resultatet på forhånd.

– Det blir tøft, men hvis vi spiller sånn som vi har gjort i det siste, satser vi på tre poeng, sier han.

Starter utbedring av hjemmebanen

Torsdag skrev Fædrelandsvennen at Jerv hadde startet planleggingen av utbedringer på sin hjemmebane. Ifølge avisen skal dette gjøres uavhengig av opprykk.

Per Gunnar Topland

Styreleder i FK Jerv Per Gunnar Topland, er optimistisk foran kampen mot Levanger.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Skulle de derimot klare å rykke opp, er det strenge krav til hva som må være på plass dersom arenaen skal bli godkjent for tippeligaspill.

Styreleder i FK Jerv Per Gunnar Topland, synes det ser lyst ut.

– Laget spiller god fotball, så vi har to spennende måneder foran oss nå, sier han.