Mener seg urettferdig uthengt

Reveoppdretter Olav Magne Kvisli på Vegårshei reagerer sterkt på at organisasjonen Nettverk for dyrs frihet har hengt ham ut som dyremishandler.

Video nsps_upload_2009_8_26_19_9_31_3191.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Organisasjonen tok seg i sommer ulovlig inn på 45 gårder fra Sørlandet til Nord-Trøndelag og sier de fant skadde dyr på alle pelsdyrfarmene .

Dyr med store skader på pelsdyrfarm

Flere av dyrene organisasjonen tok bilder av på pelsdyrfarmer i Norge i sommer hadde alvorlige skader. Ett eksempel er dette bildet, som er fra en pelsdyrfarm et annet sted i landet.

Foto: unknown

Kvisli var en av oppdretterne som fikk besøk. Han reagerer på at bilder fra hans farm - bilder av en sjeldne gullplatinarev - ble brukt til å henge ham ut. Nå vurderer han å politianmelde organisasjonen, skriver Agderposten.

– Ikke smerter av noe slag

– Jeg reagerer på at de bruker feil dokumentasjon. Dette dyret var åpenbart det mest skadde dyret de kunne finne hos meg - og dyret har ikke noen skade. Dyret har riktignok en tannkjøttsykdom, men det er ikke en skade som den lider vondt av og har plager med i dag. Den har lett for å drikke og spise og jeg kan ikke se at den har noen smerter av noe slag, sier Kvisli til NRK.

LES: MINISTEREN NEKTET Å MØTE DYREVERNERE

Olav Magne Kvisli

Olav Magne Kvisli mener man må gripe inn mot de oppdretterne som ikke driver som de skal.

Foto: Per Ole Lindhjem / NRK

Men at mange dyr lider andre steder er dokumentert.

– Ja, jeg så innslaget på Dagsrevyen og det var absolutt kritikkverdig. Jeg håper at rette instanser griper inn og får stoppet slikt dyreplageri.

Men kritikken mot ham selv oppleves urettferdig.

– Jeg synes det er ulidelig å bli beskyldt for å drive å plage dyr som jeg har prøvd å stelle så godt jeg kan for i alle år.

Færre pelsdyrfarmer

Dyrevernorganisasjoners aksjoner og bilder av skadde dyr er en av grunnene til at pelsdyrnæringa er i kraftig tilbakegang på Sørlandet.

– Før sa de jo at du ikke hadde noe å snakke med en vegårsheiing om, om du ikke kunne snakke om sau og pelsdyr, sier Kvisli.

Det var på 80-tallet. Nå er det bare tre pelsdyrfarmere igjen på Vegårshei - kommunen som har en rev i kommunevåpenet.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Slik ser det ut på E18 i Tvedestrand