Operert 42 ganger i hodet: – Livet hadde vært kjedelig uten dårlige dager

Marit og Miriam sitter begge i rullestol. Gjennom en blogg ønsker de å motivere andre til å leve livet til det fulleste.

Bevegelsesbegeistring

Miriam Ormøy Ibsen (26) og Marit Bjørnskau Grimsrud (24) er deler hverdagsmotivasjon gjennom blogg og foredrag.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

«Bevegelsesbegeistring handler om nettopp det. Å bevege. Å begeistre.»

Slik introduserer Marit Bjørnskau Grimsrud og Miriam Ormøy Ibsen bloggen sin, om livsgnist og begeistring.

Gjennom motiverende ord, livserfaring og en god dose humor, ønsker jentene å motivere og inspirere andre til å leve livet hundre prosent.

Marit og Miriam sitter begge i rullestol, og har nylig startet som foredragsholdere innenfor samme tema. De tror deres egen livssituasjon kan åpne øynene for andre som sliter med dårlige dager.

Rullestol ingen hindring

– Vi har hatt et skjevt utgangspunkt i livet, og likevel lært å kompensere for det. Alle har utfordringer, og foredragene handler om hvordan vi alle kan håndtere hverdagen på best mulig måte, sier jentene.

Marit er født med celebral parece, og har tilbringt livet i rullestol. Det har også Miriam, som er født med en ryggmargsbrokk. I tillegg har hun operert hodet hele 42 ganger.

Men det stopper ikke de to jentene på henholdsvis 24 og 26 år. Og de er klare på at alle hverdagsproblemer er store nok.

– Du trenger ikke være operert 42 ganger i hodet for å ha et problem. Du har selv ansvar for hvordan du vil tolerere problemet, uavhengig av om det er stamming, et vondt bein eller hode. Det er du som bestemmer hvorvidt det skal sette en stopper for deg, sier Miriam.

– Livet skal ikke være perfekt

På tross av utfordringene rullestol-tilværelsen byr på, er jentene opptatt av å finne glede og mestring i hverdagen.

– Når vi først har fått livet, så må man velge å leve det, så for oss må det mer til før vi ikke gidder å prøve. Man må minne seg selv på at ting er ikke perfekt, og ting skal ikke være perfekt. Vi har mange dårlige dager vi også, og livet hadde vært kjedelig uten, sier Marit.

De livsglade jentene er i vinden med økte lesertall og foredragsforespørsler. Hva som er suksessoppskriften, er de usikre på. Men begge er enige om at humor utgjør en viktig del av budskapet de ønsker å formidle.

– Vi har en bagasje som vi tror er inspirerende å høre på, og som samtidig gir oss en troverdighet. Sammen med humor er troverdighet veldig viktig, sier de.