NRK Meny
Normal

Ønsker Lister-pakke i Aust-Agder

Vegårshei-ordfører Maya Twedt Berli vil ha stor vegutbygging øst i Aust-Agder.

Maya Twedt Berli ordfører i Vegårshei

Vegårshei-ordføreren kjører mye. Hun vil ha en større vegutbygging øst i Aust-Agder samtidig med ny E18 Arendal – Tvedestrand

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det skal bygges ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand, forhåpentlig med byggestart i 2013. Men ordføreren Maya Twedt Berli mener at viktige riksveger i regionen bør bygges ut samtidig.

Hun ønsker seg en samlet pakke etter mønster fra vegutbyggingen i Lister, der ny E39 ble bygd ut samtidig med oppgraderingen av bl.a. riksvegen til Farsund.

 

- En suksess

- Utbyggingen i Lister var en suksess. Den første til vekst og optimisme. Vi bør gjøre det samme øst i Aust-Agder, sier Vegårshei-ordføren.

Hun lanserte tanken på et møte med seks andre ordførere fra regionen, der nettopp ny E18 ble diskutert. Tanken er ny, og vil derfor først bli diskutert senere.

30 år gamle planer

Øst i Aust-Agder er mange utålmodige når det gjelder E18 mellom Arendal og Tvedestrand. For det er langt fram, og mange synes at er for lite trykk i planleggingen. Selv om det er mer enn 30 år siden tankene om en ny veg ble kastet fram, er det ennå ikke bestemt hvor veien skal gå. Heller ikke er det klart hvordan den skal finansieres, men mye taler for at bilistene må delbetale med bompenger.

Bompenger

Fylkesvaraordfører Laila Øygarden mener at det er helt nødvendig å starte penge- diskusjonen nå, hvis en skal ha forhåpninger om byggestart i 2013. Hun går inn for at en eller begge dagens bommer i Gjerstad og Grimstad/Lillesand flyttes til et sted mellom Arendal og Tvedestrand når den pågående E18- vegutbygging er betalt, trolig rundt 2015.

Vegårshei-ordfører Maya Twedt Berli sier hun villig til å vurdere bompenger, også mot Vegårshei, hvis det blir en større utbygging av riksvegene i distriktet, en pakke for ”Øst i Agder” samtidig med ny E18.

E18 utbygging ved Dyreparken

Full fart ved dyreparken, der ny E18 begynner å bli klar. Nå går diskusjonen om tilsvarende vegutbygging øst i Aust-Agder.

Foto: Svein Sundsdal / NRK