Hopp til innhold

Ønsker gigant-outlet til Sørlandet

Et outlet-senter på 10 000 kvadratmeter i Sørlandsparken kan bli en realitet. Lillesand kommune ønsker butikkplanene velkommen.

Vestby outlet

Lang kø foran Vestby Outlet i Follo da det ble arrangert 'Black Friday'- salg.

Foto: NRK

– Dette er helt spesielt. Vi har fått muligheten til å etablere dette ved siden av Ikea på deres tomt, sier ordfører Arne Thomassen i Lillesand.

– Outlet er veldig populært

Kjente merkevarer til reduserte priser. Det er Outlet-konseptet, som Lillesand nå ønsker som nabo til IKEA i Sørlandsparken.

– Ja, outlet er veldig populært. Utgåtte merkevarer som man selger året eller to år etterpå, og det er snakk om 150 ulike merker. Dette vil vi gjerne ha, sier Thomassen.

Arne Thomassen

– Dette vil vi gjerne ha, sier ordfører i Lillesand, Arne Thomassen.

Foto: NRK

Først skal nabokommunene si sitt om planene. Høringsfristen går ut om noen dager. Dessuten må kommunen få dispensasjon fra reglene.

– Jeg er jo alltid bekymret når det er noe som skal gjøres i vår kommune, og jeg er bekymret fordi det er en utfordring for sentrum strukturplanen.

Etterlyser raushet fra vest

Thomassen understreker at kommunen har hatt møte med fylkesrådmann og fylkesordfører i Aust-Agder.

– Og når vi ser at Vest-Agder og Kristiansand bygde ut Sørlandssenteret til 120 000 kvadratmeter, da må ikke de være smålige i denne saken, mener ordføreren.

– Mener du at 10.000 kvadratmeter her ikke burde være et problem da?

– Nei, overhodet ikke, dessuten er det et helt nytt konsept som ikke konkurrerer med andre. Folk vil jo ha det og reiser bussturer for å besøke slike outlets. Dette kommer mest sannsynlig til Rogalands-området også, og da er det viktig at vi har tilbudet her på Sørlandet også, understreker Thomassen.

norwegian outlet

Tegningene til Norwegian Outlet viser hvordan det blir når merkevaresenteret kommer til Ålgård.

Foto: NORWEGIAN OUTLET

Suksess avhenger av trafikk

– I teorien kunne det vært en god mulighet, sier Ronny Hammer som er markedsdirektør hos turtøyprodusenten Bergans.

Bergans har Outlet-butikker to steder i Norge.

– Skal outlet-konseptet lykkes avhenger mye av beliggenhet og befolkning. Er de faktorene der kan det godt bli god butikk, sier Hammer.

– Frykter du at et stort senter kan ødelegge for handelen i Lillesand sentrum?

– Tvert imot, jeg tror et slikt senter vil øke mengden folk til Lillesand, som da Ikea etablerte seg, da merket restaurantene og butikkene i sentrum økt handel, avslutter ordfører Arne Thomassen.

Saken skal senere behandles i fylkesutvalget i Aust-Agder. Det er Ikano Eiendom som står bak planene.