NRK Meny
Normal

Ønsker Djupedal som felles fylkesmann

Ordføreren i Arendal mener Øystein Djupedal bør bli fylkesmann for hele Agder fra 2016.

Halvorsen Djupedal

Arendalsordfører Einar Halvorsen (f.v.) mener at Øystein Djupedal bør bli fylkesmann i Agder.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Einar Halvorsen mener Djupedal har gjort en fremragende jobb som fylkesmann i Aust-Agder.

– Jeg har hatt et fantastisk godt samarbeid med Djupedal og han høster stor anerkjennelse fra mange for den jobben han har gjort, sier Halvorsen.

– Han har stor respekt

Fredag ble det klart at fylkesmannen i Aust-Agder og Vest-Agder skal slås sammen fra 2016. Det har regjeringen bestemt.

Halvorsen mener at Djupedal er rett mann som fylkesmann.

– Dessuten har han stor respekt for demokratiet etter sine mange år på Stortinget og som statsråd, fortsetter Halvorsen, som også trekker fram hans store kontaktnett i Oslo og den gode jobben han har gjort som døråpner sentralt.

Fikk telefon fra Sanner

Einar Halvorsen forteller at han klokken 09.15 fredag ble oppringt av statsråd Jan Tore Sanner og orientert om nyheten som skulle offentliggjøres om en felles fylkesmann fra 2016.

– Han ringte kanskje fordi Arendal er vertsby for Fylkesmannen og fordi jeg har vært kritisk til sammenslåing av Agder-fylkene.

– Hva svarte du Sanner?

– At jeg tar avgjørelsen til etterretning. Jeg er ikke motstander av dette. Det ville være galt å lyse ut stillingene som blir ledige i de to fylkene nå. Jeg ser det som et ledd i en større kommune- og regionreform. Agder og Telemark er en høyst aktuell ny region, sier Halvorsen.

Tidligere har også Grimstad-ordfører Hans Antonsen sagt til NRK at han mener at Djupedal bør bli fylkesmann for Agder-fylkene.