Onkel dømt for grove overgrep mot ettåring

En 50-åring fra Agder er dømt til tre års fengsel for svært grove seksuelle overgrep mot sin da ett år gamle niese. Mannen filmet det han gjorde med den lille jenta.

Aust-Agder tingrett

Mannen erkjente ikke overgrepene i avhør med politiet. I retten ble overgrepsfilmene avspilt, og han innrømmet forholdene.

Foto: NRK

Videoene som ble vist i retten var sterk kost. En onkel som begikk grove overgrep mot sin lille niese som bare var ett år gammel.

Overgrepene skjedde hjemme hos mannen, som var inngiftet i familien.

«Retten har i skjerpende retning vektlagt at det er tale om grove seksuelle overgrep begått mot et svært lite og forsvarsløst barn...overgrepene mot NN har et visst voldselement ved at tiltalte holder henne fast under overgrepene og at NN forsøker å vri seg unna...»

I dommen står det at man ikke gjengir alle detaljene rundt forholdene, siden tiltalte erkjente det han hadde gjort.

Mor i sjokk over dommen

Mor til jenta reagerer kraftig på straffen:

– Jeg er helt i sjokk over at han bare fikk tre års fengsel. Da jeg fikk dommen, begynte jeg bare å gråte.

– Jeg forstår ingenting. Dattera mi var bare seksten måneder da det skjedde.

Det var foreldrene til den nå fjorten år gamle jenta, som for et par år siden anmeldte sin svoger etter at de hadde mistanker om overgrep. I februar i år anmeldte også familien til en annen niese av mannen.

50-åringen ble pågrepet, og politiet beslagla store mengder overgrepsmateriale.

Begge niesene var å finne i materialet. Det var også dattera til et vennepar av mannen.

De groveste overgrepene ble utført mot den yngste niesa og datteren til venneparet.

Over flere år

Overgrepene skjedde gjentatte ganger over flere år hjemme hos onkelen. De første filmene er fra 2006, da den yngste altså bare var et drøyt år.

Onkelen filmet flere overgrep mot niesa og dattera til venneparet. Den eldste niesa er tatt bilder av i seksualiserte stillinger.

«Det foreligger dermed et stort tillitsbrudd fra tiltaltes side, og NNs nære relasjon til tiltalte har også bidradd til frykt for å fortelle om hendelsen.»

Mannen fortalte i retten at han på denne tiden hadde seksuelle preferanser knyttet til små barn, og at han først i ettertid ser hvor galt dette var.

Han er dømt til å betale den yngste niesa 200.000 kroner i erstatning, og venninna hennes 30.000 kroner.