Omland får stortingsplassen

Odd Omland (Ap) og Hans Antonsen (V) har kjempet om utjevningsmandatet i Vest-Agder. Nå er det klart at Omland får plassen på Stortinget.

Odd Omland

Kvinesdals ordfører Odd Omland sørger for at Arbeiderpartiet i Vest-Agder får to representanter på Stortinget de neste fire årene.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Helt siden mandag kveld har det vært en valgthriller i Vest-Agder. Hans Antonsen og Odd Omland har vært inne og ute av Stortinget flere ganger. Fintellingen av stemmene er over og viser at det er Omland som får utjevningsmandatet i Vest-Agder. Det skriver Avisen Agder.

Til NRK beskriver Omland den lange ventetiden som spennende.

– Det har vært spennende. Men det er godt å få det avklart sånn at jeg kan begynne å se fremover imot det jeg skal være med på. Å komme inn på Stortinget blir utrolig stort.

– Gruer seg litt

Men å forlate Kvinesdal og ordførervervet blir ikke helt enkelt.

– Jeg tror jeg kommer til å grue meg mest til å ikke videreføre det å være ordfører i Kvinesdal. Det har vært en stor opplevelse og jeg er evig takknemlig for den jobben jeg har fått lov til å være med på i alle de årene. Å bo i Kvinesdal er stort, sier Omland.

Hvem som overtar ordførerposten etter Omland er uklart. Arbeidet med å finne etterfølgeren starter allerede i kveld i Arbeiderpartiets gruppe, men kan ifølge avtroppende ordfører ta noe tid.

– Trolig blir ikke det formelle valget før i oktobermøtet i kommunestyret, men vi vil nok ha en avklaring før det, sier Omland.

Sørlendinger på Stortinget

I kommende stortingsperiode vil disse sitte på agderbenken:

Vest-Agder blir representert med Odd Omland og Kari Henriksen (Ap) , Hans Fredrik Grøvan (KrF) , Åse Michaelsen (FrP) og Ingunn Foss og Norun Tveiten Benestad (H)


I Aust Agder er det Freddy de Ruiter (Ap), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Svein Harberg (H) og Ingebjørg Godskesen (FrP) som skal sitte på Stortinget.