Olympiatoppen etablert på Agder

Nå blir det enda bedre oppfølging av idrettstalenter og toppidrettsutøvere på Agder. I dag åpnet Olympiatoppen egen filial på Sørlandet.

Olympiatoppen skal hjelpe talenter

Olympiatoppen skal hjelpe unge talenter videre.

Foto: Frans Kjetså / NRK

Idrettstalenter på Sørlandet får nå muligheten til å få hjelp på hjemmebane. Og de skal slippe å reise for å få den hjelpen. Olympiatoppen Sør har nemlig åpnet egen filial i Kristiansand.

– Dette er primært for de vi vil kalle morgendagens toppidrettsutøvere, eller talenter. Men også de etablerte utøvere kan få hjelp, sier Solveig Pedersen, avdelingsleder for Olympiatoppen Sør.

Faglig hjelp

Olympiatoppen skal gi faglig hjelp som coaching, ernæring, restitusjon og idrettsmedisinske tjenester. For flere utøvere har tidligere måtte reise til Oslo til for eksempel Toppidrettssenteret, som en viktig del av forberedelsene for å nå toppen.

Trine Mjåland

Trine Mjåland er glad for å få hjelp på Sørlandet. Da slipper hun å reise ut av landsdelen for å få hjelp.

Foto: Frans Kjetså / NRK

– Det betyr at jeg får større muligheter til å få kompetanse og hjelp her hjemme i Kristiansand. Nå slipper jeg å reise, sier friidrettsutøver Trine Mjåland til NRK.

Pedersen har tro på at det kommer mange nye idrettsstjerner på Sørlandet og de skal nå få god hjelp.

– Vi ønsker og tenke på hele rammen rundt det å utvikle en toppidrettsutøver. De skal slippe å reise langt for å få hjelp, forteller Pedersen.

Olympiatoppen åpnet i dag en egen filial i Kristiansand. Det betyr enda bedre oppfølging av idrettstalenter, og toppidrettsutøvere på sørlandet.

Klare til å hjelpe talenter i sør.