Hopp til innhold

Hamstrer øl og mat utenfor Hove

Festivaldeltakerne bruker mye penger utenfor festivalområdet på Tromøya. Hovefestivalen gir omsetningsrekord i butikker i Arendal sentrum, og spesielt ølsalget har tatt helt av.

Video Arendal tjener økonomisk på Hove

Alkohol på engangsdusj

Med alkohol i campingdusjen - er det litt å ta av.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Joakim Ellefsen

Seks ganger har Ellefsen fått nye paller med øl for å slukke tørsten til Hove-ungdommen.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

– Det er kaos, rett og slett kaos. Vi har hatt så mye å gjøre at vi finner ikke enden på det. Det går i ett særlig i øl og grillmat. Vi har solgt øl for 290 000 i løpet av to dager og har tredoblet ølbestillingen.

Det forteller forteller assisterende butikksjef Joakim Ellefsen i Kiwi-butikken midt i Arendal sentrum, som har opplevd rekordomsetning av øl siden festivalstart tirsdag.

Øl - og litt mat

20 000 festivaldeltakere gjester byen i løpet av denne uka. Men festivalfolket holder seg slett ikke bare holder inne på leiren på Hove på Tromøya. Mange drar til sentrum for å handle og da er øl og rusbrus en av de mest kjøpte varene, bekrefter venninnene Lise Marie, Guro og Eirin fra Toten.

– Vi har handlet Heinecken og litt sommersprit - og litt mat.

– Hvor mye tror du dere bruker på drikkevarer i løpet av festivalen?

- For over 1000 kroner - i hvert fall.

Tar taxi tur/retur

På de smale veiene ut til Hove går det en jevn strøm av drosjer nærmest døgnet rundt. Ungdommen sparer ikke på kronene når de skal til og fra festivalen, forteller en taxisjåfør NRKs reporter møtte.

– Det er mange som tar taxi for å handle. De tar taxi fram og tilbake, men de er er flinke til å slå seg sammen flere stykker i en bil, sier han.

Drypper på flere

Ungdommenes hamstring av tørt og vått gir økonomiske ringvirkninger utenfor festivalområdet på Hove. Leder i Handelstandsforeningen, Arendal sentrum, Hanne Gulbrandsen sier festivalen er viktig for hele byen.

– Vi merker det er mange flere mennesker i bybildet. De har et litt annet adferdsmønster enn primærkundene vi har til vanlig. Vi merker blant annet at de er senere oppe på morgenen, butikkene fylles litt senere på dagen - mange butikker merker på omsetningstallene at det er Hovefestival.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vipers i «final4»
Spiller nå
Vjakhireva: – Du får eit betre svar om to timar 01:54
Neste