NRK Meny
Normal

Olsbu: – Var ekstreme værforhold

Med en knallstart og fem treff på første skyting, endte Marte Olsbu til slutt på 31. plass etter tre bom på andre skyting.

Marte Olsbu
Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Lørdagens skiskyttersprint var Marte Olsbus første VM-distanse.

Frolendingen var nervøs før løpet og spesielt for den siste stupbratte bakken inn mot stadion i Kontiolahti.

– Det var skikkelig tøffe forhold i dag. Det var skikkelig blaut nysnø som kom ned da vi gikk og gjorde at det føltes som om det var lim i sporet, sier Olsbu til NRK.

Fornøyd med innsatsen

Selv om været var dårlig er ikke Olsbu misfornøyd med innsatsen.

– Jeg har slitt litt med liggende skyting, og det fikk jeg til i dag, selv med dårlig vind, så det var veldig bra, sier frolendingen.

Hun påpeker at det kun er den stående skytingen hun ikke er fornøyd med.

– Jeg er fornøyd med plasseringen, men i dag hadde vært dagen å få en kjempe debut. Det var en helt utrolig gøy følelse å få VM for første gang, sier Olsbu.

Grusomme forhold

Det var dårlige forhold med mye snø og vind, men på tross av dette klarte Olsbu og skyte fem treff på første liggende skyting.

– Det er mye tøffere forhold enn hos gutta. Når du får slik kraftig vind i ryggen, blir det vanskelig å holde fokus på arbeidsoppgavene, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

– Ja, det er veldig dårlige forhold her. Det må vi si. Men da gjelder det å ha tålmodighet til å holde igjen på skytingene, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Etter første skyting gikk det nedover for Olsbu som bommet tre ganger på andre og siste skyting og endte til slutt opp som nummer 31, 2 minutt og 11 sekunder bak vinnertiden.

Franske Marie Dorin Habert vant kvinnenes skiskyttersprint. Weronika Nowakowska-Ziemniak tok 2 2.-plass, foran Valentyna Semerenko.

Ny sjanse i morgen

Etter løpet hadde NRKs ekspert og tidligere skiløper Liv Grete Skjelbreid følgende å si om hva Olsbu bør gjøre i kveld.

– Nå må de bare ta det helt med ro, deretter må de få syren ut av kroppen med en sykkeltur eller annen aktivitet i løpet av kvelden. Dette er toppidrettsutøvere, det er bare å reise seg og gjøre sitt beste igjen i morgen.

Søndag ettermiddag er det jaktstart for Olsbu og de andre skiskytterkvinnene. Den kan du følge direkte på NRK fra klokken 15.55.

Se Olsbus skytinger:

(Saken oppdateres)

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Liv Grete Skjelbreid og Ola Lunde.
Programleder: Dag Erik Pedersen.

Det var ikke bare Olsbu som slet med å treffe blinkene. De norske jentene bommet til sammen 17 ganger under lørdagens sprint. Fanny Welle-Strand Horn traff ikke en eneste gang på sin liggende skyting.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Liv Grete Skjelbreid og Ola Lunde.
Programleder: Dag Erik Pedersen.

Det så optimistisk ut etter Olsbus første skyting.