Økt salg før overgang til DAB

Sørlendinger kan komme til å anskaffe seg om lag 500 000 DAB-radioer til bil, hus og hytte i framtiden. Det tror Elektronikkbransjen. 21. juni slukker NRK senderne på FM-båndet i Agder, Rogaland, Sogn og Fjordane og Hordaland.

Ca 500 000 DAB-radioer kan bli solgt på Sørlandet. Mange har allerede skaffet seg DAB i hjem, hytte og bil, men det store rushet begynner nå når NRK slutter å sende på FM-båndet 21.juni.

Roar Berrefjord hos Expert Tveit elektro i Flekkefjord sier at salget av DAB-radioer har gått jevnt den siste tiden.

– Det går litt hele tiden. Mange har allerede kjøpt en DAB-radio, og så begynner de nå å tenke på at de skal ha seg en radio nummer to, forteller Roar Berrefjord, som jobber hos Expert Tveit Elektro i Flekkefjord.

I snitt har hver husstand fire radiomottakere. Mange sørlendinger må nå skaffe seg DAB-radio hvis de vil lytte til NRKs tilbud, for den 21. juni slukker NRK senderne på FM-båndet i Agder og Rogaland, samt Sogn og Fjordane og Hordaland.

Les mer om overgangen til DAB her

Jan Adelsten Røsholm

Jan Adelsten Røsholm i Elektronikkbransjen, forteller at salget av DAB-radioer ofte femdobles i uka før NRK slår av sine sendere på FM-båndet.

Foto: Stian Sønsteng / Elektronikkbransjen

Administrerende direktør i Elektronikkbransjen, Jan Adelsten Røsholm, sier lytterne ofte venter lengst mulig før de kjøper DAB-radio.

– Sørlendinger er vel som nordmenn flest. Vi ser at veldig mange velger å vente til det nærmer seg slukkedato, eller rett og slett akkurat til det slukkes, da har vi sett en stor pågang i butikkene.

Adelsten Røsholm forteller at salget av DAB ofte femdobles i uka før NRK slår av sine sendere på FM-båndet.

Radio dab

Den 21. juni slukker NRK senderne på FM-båndet i Agder og Rogaland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix