NRK Meny
Normal

Økt interesse for fjellhytter

Etter flere år med få kjøpere og en utflating av hytteprisene, er det nå flere hytter på fjellet som blir solgt over prisantydning etter budrunder.

Hytte på fjellet

Hytteprisene i fjellheimen på Sørlandet har stagnert de siste årene, men nå tror eiendomsmeglerne at trenden snur, og at prisene stiger igjen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Eiendomsmeglere som NRK har snakket med er overrasket over den økende interessen for hytter på fjellet.

Meglerne opplever nå budrunder og priser over prisantydning i et omfang som eiendomsmeglerne ikke har opplevd på flere år.

Meglerne kan ikke bekrefte at hytteprisene har gått ned de siste årene, men prisene har stagnert, og ser nå ut til å kunne ta seg opp igjen.

Det er mange hytter som ligger ute for salg i fjellområdene på Sørlandet, og mange hytter har ligget lenge for salg uten særlig stor interesse fra mulige kjøpere.

Men nå tror meglerne at trenden kan snu.

7 år siden lignende pågang

– Hos oss har vi nå veldig stor pågang i form av flere bud. Sist gang vi hadde lignende pågang var i 2005. Da hadde vi mange bud på ulike eiendommer.

Det sier eiendomsmegler Eivind Bjorå i ABCenter Eiendom.

Han er overrasket over det som nå skjer i hyttemarkedet rett før påsken tar til.

– Det er litt merkelig det som skjer nå, sier Bjorå.

Mens hyttemarkedet i perioden mellom vinterferien og påskeferien i fjor nærmest var dødt, er situasjonen en helt annen nå, sier Bjorå.

– I år har det nesten eksplodert med bud. Bare denne uken har vi solgt tre hytter over prisantydning. De har blitt solgt fra 150.000 til 350.000 over prisantydning. Så det er litt merkelig dette markedet, sier Bjorå.