Økonomi kan stoppe Strømstad-retur

Start er i dialog med Fredrik Strømstad, og trener Mons Ivar Mjelde er en av mange som vil ha Strømstad i stallen.

Fredrik Strømstad

– Han er en Start-gutt, og jeg liker ham grådig godt, har Mjelde tidligere uttalt. Men med Starts skakkjørte økonomi må drømmen om å få Strømstad i stallen – kjøles ned.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

– Det er ingen tvil om at Fredrik i toppslag vil være en ressurs for Start, sier Mjelde til NRK.

Midtbanespilleren er ferdig i den franske klubben Le Mans og på vei hjem.

– Strømstad inn – en annen spiller ut

Strømstad har sagt til NRK flere ganger at han vil hjem, , og da er selvsagt Start et godt alternativ for kristiansandsgutten.

Magne Kristiansen som er styreleder i Start Toppfotball, har dialog med Strømstad. Men sier klubben i dag ikke har råd til å hente ham.

– Det er allment kjent at vi i dag verken har budsjetter eller økonomi til å øke stallen så det er ikke vårt utgangspunkt. Men når det er sagt – så ha vi en god dialog med Fredrik. Vi vet at han er på vei hjem og ferdig i Frankrike.

Kristiansen skisserer to alternativer for å kunne sikre seg Strømstad i Start-drakta.

– Skal det bli aktuelt med Fredrik Strømstad inn i stallen så må det eventuelt finansieres 100 prosent eksternt – ellers så må eventuelt andre spillere ut. Vi har ikke økonomi til netto å øke stallen og påføre klubben ytterligere kostnader.

– Fredrik er en kjempetype

Trener Mjelde Mons Ivar Mjelde er klar over de økonomiske utfordringene.

– Fredrik er en kjempetype og en fin gutt, men igjen så vil det til syvende og sist koke ned til økonomi. Klubben er fattig. Man må mest sannsynlig ha hjelp for å få dette til – så vi får se, sier Mjelde.

Mjelde var imponert over Strømstad da han i fjor sommer var på utlån til Start fra Le Mans. Men da de to klubbene den gang var i dialog klarte de ikke å bli enige om det økonomiske. Siden har det ikke vært kontakt mellom dem.