Sa nei til flere parkeringsplasser: – Tror saken vil ta en ny vending

Byutviklingsstyret i Kristiansand imøtekommer ikke National Oilwell Varco (NOV) sitt krav om 800 parkeringsplasser, men vedtok reguleringsplanene. Mette Gundersen (Ap) tror derfor saken vil ta en ny vending.

Arendals møtet

Mette Gundersen (Ap) sier saken nå mest sannsynlig vil ta en ny vending. Byutviklingsstyret vil ikke imøtekomme NOV sitt krav om 800 parkeringsplasser.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

Arendals møte

Byutviklingsstyret vedtok i dag reguleringsplanene på Støodden, men imøtekommer ikke NOV sitt krav om 800 parkeringsplasser.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

Mandag formiddag stemte Byutviklingsstyret i Kristiansand ja til reguleringsplanene for Støodden. Samtidig avviste de NOV sitt krav om 800 parkeringsplasser.

– Vi har vedtatt et bygg med 1700 ansatte, men med 400 parkeringsplasser. Konsekvensen av det er mest sannsynlig at bygget må reduseres, sier Aps gruppeleder Mette Gundersen.

Planene ble vedtatt med 7 mot 2 stemmer. Venstre og Miljøpartiet de grønne stemte imot.

Tar en ny vending

– Du sier saken vil ta en ny vending. Hva legger du i det?

– Ønsket fra NOV har vært veldig tydelig. De ønsker et dobbelt antall parkeringsplasser enn det vi har vedtatt i dag. Da må utbyggerne og NOV gå noen runder på hvordan de skal løse saken, sier Gundersen.

Hun sier at Byutviklingsstyret ikke kan tillate en så stor utbygging som NOV ønsker.

Føler dere at dere har imøtekommet beboernes bekymringer?

– Ja. Støodden ligger i et boligområde, og de har kommet med viktige innspill som har vært retningsgivende, sier Gundersen.

– Oppfatter Byutviklingsstyret som bastante

Arendal Møtet

Dag Runar Pedersen i Randesund bydelsråd sier han er positiv til vedtaket, men at det fremdeles ligger uløst problematikk.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

– Jeg håper utbyggeren oppfatter risikoen ved å bygge så stort som han har planlagt som litt for tøff, sier Dag Runar Pedersen, pressetalsmann for Randesunds bydelsråd.

Han er fornøyd med Bytuviklingsstyrets vedtak om å ikke imøtekomme NOV sitt krav om 800 parkeringsplasser, og oppfatter Byutviklingsstyret som bastante i saken.

Pedersen frykter ikke at de 800 parkeringsplassene vil bli vedtatt i Bystyret.

– Jeg tror det blir et svært vanskelig vedtak for Bystyret å fatte.

– Mer trafikk, mer kø

Likevel mener han at det ligger en problematikk i vedtakene.

– Vi ser ikke at man gjør noe med kapasiteten på veiene som allerede sliten med den trafikken som finnes der i dag, sier Pedersen.

Gundersen sier hun har oppfattet bekymringen, men mener planene er betydelig bedre nå enn hva det lå an til å bli.

– Mange av innspillene til velforeninga er ivaretatt, så får vi nå se hvilken vending denne saken tar, sier Gundersen.

Nå går saken videre til Bystyret 21. mai, hvor det endelige vedtaket fattes.