ØIFs motstander er trukket

– Da blir det krig, var ØIF-trenerens kommentar da NRK bragte ham nyheten om hvilket lag de må slå for å sikre seg finaleplass.

Leif Gautestad, ØIF Arendal

Gautestads gutter sikret seg plass i sluttspillet etter sjumåls-seier mot Viking Stavanger. Nå spår treneren håndballkrig i semifinalen. (arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

ØIF Arendal skal møte Elverum 29. april i Drammen. Det ble klart da eliteseriens semifinale ble trukket torsdag ettermiddag.

Trener Leif Gautestad er imponert over spillernes prestasjoner i Nedeneshallen onsdag . Men er ikke i tvil om at det blir en kjempetøff kamp som venter i Drammenshallen.

– Vi har ei bråkete historie og mange knallharde kamper mot Eleverum. Mot dette laget har det vært rivalisering over flere år - så da bli det knallhardt i Drammenshallen.

Kun én seier

Sist gang ØIF Arendal møtte Elverum stakk arendalittene av med seieren. Men det var for aller første gang - og det har nok ikke hedmarkingene glemt.

– Vi regner med at de derfor er dessto mer ivrige etter å ta revansj. Det var en del ondt blod og mye dramatikk under den kampen - så her blir det fart.

– Kontrollert galskap

– Hva må til for å sikre en plass i finalen?

– Vi må ha kontrollert galskap. Det må være håndball-krig fra første sekund for å vinne dueller, og da er det viktig at vi balanserer mentalt og holder oss innenfor regelverket.

– Mye skal klaffe for at vi skal slår Eleverum, sier Gautestad.

Han innrømmer at alle de tre andre lagene i sluttspillet; Elverum, Haslum og Drammen, er sterke og knalltøffe lag. Egentlig var ingen av dem ØIFs ønskemotstander.