NRK Meny
Normal

Har nervene under kontroll før skjebnekamp

Dersom ØIF Arendal vinner kampen mot Haslum onsdag kveld, kan de langt på vei ha sikret seg seriegullet i håndballens eliteserie for menn

Intervju med Marinko Kurtovic før mulig seriefinale mot Haslum

På siste trening før toppkampen manet trener Marinko Kurtovic spillerne til å ha tålmodighet.

– Vi er opptatt av at vårt forsvarsspill fungerer optimalt med keeper, slik at vi kan få litt enkle mål på kontringer. Vi må sette standarden fra starten av kampen. Og vi må ha tålmodighet og være disiplinerte i angrepsspillet så ikke Haslum får kontre, for det er de gode på, sier Kurtovic.

Ingen nerver i ØIF-leiren

Ifølge Kurtovic er både han og spillerne rolige foran møtet med Haslum.

– Mine nerver er under kontroll, og lagets nerver er under kontroll. Vi gleder oss utrolig mye til kampen, sier han.

– Hva skal til for å vinne?

– Den innstillingen vi har hatt under hele sesongen. Vi gjør ikke noe spesielt i denne kampen. Vi har publikum i ryggen, vi spiller på vår hjemmearena og vi er gode på hjemmebane. Så hvis Haslum skal vinne skal de være ekstremt gode, sier Kurtovic.

Håper på publikums hjelp

Erfaringen fra cupfinalen som ØIF vant, kan komme til nytte i morgendagens kamp. Spesielt kan publikum løfte laget, mener Kurtovic.

– Cup er cup, og cupfinalen er historie. Men trykket vi hadde med publikum i ryggen som den åttende spiller ønsker vi så klart at vi få her på onsdag med 2500 her i Sør Amfi. Det løfter spillernes innsats med ti prosent, sier han.

Tror avgjørelsen kommer i siste kamp

Kurtovic gir seg som ØIF-trener etter denne sesongen. Fire kamper gjenstår etter Haslum-kampen. Om han kan avslutte med seriegull tror han ikke blir avgjort før siste kamp er spilt.

– Seriegullet er jeg sikker på avgjøres i siste omgang 25. mars. Hver kamp vil være viktig framover, og avgjøre om det blir ØIF Arendal, Haslum, Bodø eller Elverum Men den som vinner i morgen – får et forsprang, sier Kurtovic.

– Drømmer du om å ta «the double»?

– Så langt har jeg ennå ikke tenkt, sier ØIF-treneren.