NRK Meny
Normal

ØIF-spiller med alvorlig bruddskade

ØIF Arendals Knut Martin Johnsen brakk begge beina i den venstre underarmen under søndagens eliteseriekamp mot Runar i Nedeneshallen. Johnsen er trolig tilbake tidligst i slutten av januar.

Knut Martin Johnsen, ØIF Arendal

Knut Martin Johnsen er trolig ute i minst tre måneder. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Den ene delen av armen sto den ene veien og den andre delen av armen sto den andre veien, sier ØIF-trener Leif Gautestad til NRK.no.

Helsvart ØIF-kveld

Leif Gautestad, ØIF Arendal

Leif Gautestad har grunn til å deppe søndag kveld. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Kampen endte med 23-29-tap for hjemmelaget og skaden gjorde sitt til en helsvart kveld for ØIF.

Skaden oppsto da Johnsen kom i skvis mellom to spillere cirka halveis ut i andre omgang. Armen sto etter episoden i kraftig feilstilling.

– Begge beina i den venstre underarmen har røket. Det var rimelig klart diagnostisert før han forlot hallen, men vi fikk det endelig bekreftet på sykehuset at begge beina var brekt, sier ØIFs fysioterapeut Øystein Berg Oveland til NRK.no.

Ute i lang tid

Skaden krever operasjon og Johnsen er ikke tilbake på håndballbanen før godt inne i 2012. Først skal skaden leges i 6-8 uker. Etter det venter flere uker med opptrening.

– Hvis det går som planlagt så blir han operert i morgen (mandag). Han er nok tidligst tilbake i månedsskiftet januar/februar, men her må en ta ting som de kommer og i riktig rekkfølge, sier Oveland.

Skytterkrise

Dermed er det en aldri så liten krise på gang i ØIF Arendal. Kaptein André Jørgensen Hofstøl er allerede ute med et fingerbrudd og må ennå vente flere uker før håndball i det hele tatt er aktuelt.

Nå er enda en skytter langtidsskadet.

– Det vil påvirke resultatene våre negativt, for det er en kvalitetsspiller som vi mister, sier trener Gautestad.

– I en relativt tynn spillerstall begynner vi virkelig å merke at vi ikke er så mange igjen. Knut Martin har hatt stor betydning for resultatene våre i de drøye tre årene jeg har vært her og det er veldig beklagelig at han skal få seg en ny skade, for han har vært litt skadeutsatt de siste årene, sier en betuttet ØIF-trener til NRK.

– Bedre enn oss på alt

Om selve kampen mener han at ØIF ville tapt uansett mot serielederen.

– Runar er et godt lag. De var bedre enn oss på alle posisjoner. De veide mellom fem og ti kilo mer enn oss, de var mellom fem og ti centimeter høyere enn oss og de spilte mellom fem og ti prosent bedre håndball enn oss, sier Gautestad.

– I dag strakk vi ikke til. Og når vi begynner å få så mye skader som vi gjør, så er det vanskelig å få kvalitet nok og dermed resultater nok, sier Leif Gautestad.

NB: Også for Vipers Kristiansand ble det tap søndag kveld. Bortekampen mot Gjøvik endte med 21-24-tap for Thomas Hørlyks jenter.