Hopp til innhold

ØIF Arendal leverer klage etter påstått sabotasje

ØIF Arendal-ledelsen raser etter at spillerne angivelig ble møtt av avføring og urin flytende rundt i garderoben før bortekampen mot tyrkiske Selka Eskisehir søndag. Den tyrkiske klubben sier det hele var et uhell.

ØIF Arendal

ØIF-spillerne varmer opp før kampen.

Foto: Jan Espen Thorvildsen / ØIF

«ØIF Arendal-gutta utsatt for sabotasje!», lyder tittelen på en artikkel klubben selv har lagt ut på sitt nettsted.

– Det var overraskende det som skjedde på kampdagen. Når vi skulle gjøre de siste taktiske forberedelsene før kampen så kom vi til en garderobe hvor guttene bare løp ut igjen. Det luktet dritt. Det luktet voldsomt, og var en såpass stank at man fikk tårer i øynene. Man kunne ikke være der. Det var sjokkerende, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic.

Kurtovic forteller også at spillerne klaget over at det var fett eller olje på målene under oppvarming.

– Vi startet med å varme opp og guttene fortalte med at det var fett på målene. Det hadde ikke vært det dagen før, men det eneste vi kunne gjøre var å si ifra til delegatene.

– Må få konsekvenser

Der varsler ØIF at de vil sende en rapport til Det europeiske håndballforbundet (EHF) om behandlingen klubben fikk av så vel det tyrkiske hjemmelaget som dommere og kampobservatør.

– Jeg har vært med i europacup siden 1991. I hele perioden har det vært jobbet med utvikling av fair play. At vi i 2018 skal oppleve at hjemmearrangøren slipper folk inn, eller selv slipper stinkbomber i bortelagets garderobe, er så uverdig for sporten vår at det må få store konsekvenser. Sånn vil vi ikke ha det, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal.

ØIF Arendal tapte søndag 28–34 i Challenge Cup-kampen og har et vanskelig utgangspunkt før returkampen fredag. Forberedelsene til kampen søndag ble alt annet enn hyggelige.

Fløt kloakk i garderoben

– Først trodde vi det var en stinkbombe i garderoben. Men det viste seg at det fløt avføring og urin opp av kloakken som var åpnet inne i garderoben, forklarer Bruun Hansen til NRK.

Overfor VG utdyper han at stanken var så forferdelig at både spillere og folk i støtteapparatet fikk brekninger.

– Den forferdelige lukten satte seg også i klær og utstyr, utdyper Bruun Hansen

Avviser sabotasje

Selka Eskisehir tilbakeviser påstandene om sabotasje.

– Vi blir veldig lei oss når vi hører påstandene fra Arendal. Sabotasjen man snakker om var et uhell. Tilskuer-toalettene ligger rett over garderoben til bortelaget. Noen uansvarlige supportere tettet igjen toalettene med dopapir, noe som medførte at klokken rant ned i rommet under. Dette var grunnen til den dårlige lukten, skriver pressekontakt Dyugu Afacan i en e-post til TV 2.

– Det var ingen stinkbombe eller noe slikt. Våre ansatte tok umiddelbart grep og flyttet Arendal til et annet rom. Delegaten ble tilkalt og skrev en rapport. Ved pause var garderoben klar til å brukes igjen, men da ønsket ikke Arendal å gå inn, forklarer hun.

Hun synes det er rart at Arendal hevder at målene var smurt inn med fett.

– Begge lag brukte målene. Vi har ikke fått noen klager fra vårt lag, men hvis Arendal synes det var mye fett på målet var både delegaten og dommerne der. De kunne fortalt det til dem. Våre ansatte var klare til vaske, skriver hun videre.

Returkampen i Challenge Cupens 2. kvalifiseringsrunde spilles i Arendal førstkommende fredag.