ØIF briljerte på hjemmebane

ØIF Arendal kan juble over plass i sluttspillet. Laget knuste motstanderne fra Stavanger i sesongens siste hjemmekamp i Nedeneshallen.

Håvard Augensen, ØIF Arendal

ØIF Arendal har spilt seg til semifinalen etter sammenlagt-resulatet 60 - 53 mot Viking Stavanger. (arkivfoto)

Et heltent ØIF-lag fikk en kanonstart i kveldens kamp mot Viking Stavanger.

Etter ti minutter sto det 10-1 til vertene, som skoret i nesten hvert eneste angrep. I tillegg briljerte Svenn-Erik Medhus mellom målstengene og reddet mer enn halvparten av skuddene.

Da siddisene fikk pusten igjen etter den totale overkjøringen, ble kampen mer jevnspilt. Til pause sto det 18-8 til ØIF Arendal.

Ifølge NRKs reporter i Nedeneshallen viste arendalittene spill av høy klasse, og det var aldri tvil om hvem som skulle hale seieren i land.

571 tilskuere så ØIF Arendal vinne kampen suverent med seks mål og sluttresultat 28-22.

Tre tøffe motstandere

Med ettmåls-seieren fra første kvartfinalekamp mot Viking Stavanger, hadde ØIF-spillerne allerede ett bein i semien. Etter kveldens kamp er det klart at laget er blant landets fire beste håndball-lag.

Sluttspillet går i Drammen i slutten av april. Her venter det nok adskillig tøffere motstandere på Arendals-guttene.

Haslum, Elverum og Drammen er de tre andre lagene som gikk videre til sluttspillet. Hvem som arendalittene skal møte i semifinalen, blir klart etter trekningen i morgen.

Vipers ute

For jentene i Vipers Kristiansand ble drømmen om sluttspill knust i Bergen.

I den andre kampen mot Tertnes tapte Vipers hele 24 - 36 på bortebane i kveld. Den første kampen mellom de to lagene endte 26-26.