ØIF Arendal-spiller utestengt i seks kamper

ØIF Arendal-spiller Kenny Ekman er utestengt i seks kamper etter å ha slått en motspiller under kamp i Sør Amfi tidligere i år.

Kenny Ekman

Kenny Ekman (i svart og rødt) er utestengt i seks kamper etter at han slo en motspiller under en kamp mot Bækkelaget tidligere i år. (Bildet er fra en annen kamp.)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Klubben anket kjennelsen fra forbundets domskomité i april. Nå er anken avvist og straffen på seks kampers utestengelse blir stående.

– Vi er skuffet. Vi synes straffen er altfor hard, sett opp mot hva som blir gitt for andre forseelser, sier sportssjef i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen til NRK.no.

Ekman er utelukket fra å delta i kamp inntil laget han spiller for har spilt seks kamper. Utelukkelsen skal maksimum gjelde for en periode på tre måneder og gjelder i tidsrommet 1. september til 30. november 2014.

Slo motspiller

Det var under en avgjørende hjemmekamp mot Bækkelaget 13. april at Ekman ble beskyldt for å ha slått en motspiller i sluttminuttene av kampen.

Domsutvalget brukte videobilder fra kampen som bevis i sin kjennelse:

«Domskomiteen finner det dokumentert at anmeldte spiller utfører en handling overfor motspiller som har et klart skadepotensial. Domskomiteen finner at det må reageres strengt mot slike handlinger. Dette med hensyn til at håndball er en kontaktidrett hvor temperatur og adrenalinnivå kan være høyt. Det er derfor særdeles viktig at aktørene kan holde sitt temperament under kontroll. »

Kan være ferdig i klubben

Per Carsten Michelsen, ØIF Arendal

Sportssjef Per Carsten Michelsen synes straffen mot Ekman er for streng, men håper å beholde spilleren som ikke har trent med klubben på en måned. (Arkivfoto)

Foto: Kim Nystøl/NRK

Kontrakten til den svenske forsvarskjempen gikk imidlertid ut ved utgangen av mai og han har ikke trent med klubben siden.

– Kontrakten har gått ut og han har kommet med et lønnskrav vi ikke kan innfri, sier Michelsen.

Betyr det at han er på vei ut av klubben?

– Det må du spørre han om. Vi vil gjerne beholde ham, men han rikker ikke på lønnskravet og har ikke trent med oss den siste måneden. Det er der vi står nå, sier Michelsen.

Ekmann har spilt i ØIF Arendal siden 2011 og vært en av klubbens mest profilerte spillere.

NRK har ikke lykkes med å komme i kontakt med Kenny Ekman for eventuell kommentar.