ØIF Arendal møter Gummersbach

Håndballaget ØIF Arendal trakk det tyske laget Vfl Gummersbach i åttendedelsfinalen i cupvinnercupen.

Video ØIF møter Gummersbach

ØIF-spillerne trakk litt på det – før de slapp jubelen helt løs. Og trener Leif Gautestad var ikke i tvil om at han er svært godt fornøyd med trekningen.

– Det er helt fantastisk, akkurat som vi håpet. Nå får vi møte et av de beste lagene i verden og da kan det bli en stor håndballopplevelse både for klubben, spillerne, supporterne og byen – ja kanskje til og med for hele Sørlandet. Dette gleder vi oss til, sier han.

– Håper å by på kamp hjemme

Gummersbach er en av de mest suksessrike klubbene i Tyskland, og André Jørgensen Hofstøl tror arendalittene vil få det tøft.

– Det blir veldig gøy, men for å være realistisk så tror jeg ikke vi har så stor mulighet for det – i alle fall ikke sammenlagt. Men jeg håper vi kan by de på kamp her hjemme i Nedeneshallen, sier han.

I ØIFs bortekamp derimot vil Gummersbach få enorm støtte fra sitt hjemmepublikum. Hele 19.500 tilskuere tar Laxnes Arena, hjemmebanen til den tyske storklubben. En klubb som har vunnet den hjemlige serien hele 12 ganger, sist i 1991.

Vant cupvinnercupen i fjor

I årets tyske serie sliter Gummersbach. Laget ligger tredje sist og på nedrykksplass og har kun vunnet tre av de 13 første kampene.

Men ute i Europa har tyskerne levert sterke prestasjoner de siste åra. I fjor vant Gummersbach cupvinnercupen, og de vant EHF-cupen året før.

Den gjeveste turneringa, Mesterligaen har klubben vunnet fem ganger, men vi må helt tilbake til 1983 da de sist gikk av med seieren.