ØIF Arendal knust av Elverum

Elverum ble bokstavelig talt et nummer for store for ØIF Arendal i eliteserien søndag. Allerede til pause ledet hjemmelaget med ti mål og til slutt ble det 21-35-tap for ØIF.

Leif Gautestad

Leif Gautestad er ikke fornøyd med innsatsen mot Elverum. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim / NRK

– Først og fremst så møtte vi et lag som var bedre enn oss på alle posisjoner. Da blir det som regel slik at du taper en håndballkamp, sier trener Leif Gautestad til NRK.no.

Halvveis innstilling

Gautestad vil ikke skylde for mye på innstillingen, men har sett laget sitt mer innbitt før.

– Det er mange som sier at vi var uheldig i dag, det var mange stolpeskudd der hvor de samlet opp returene. Men så er det veldig ofte sånn at hvis innstillingen er at du er villig til å få skrubbsår, brannsår og hjernerystelse, så vinner du ofte de returene. I dag så det ikke ut som vi var der, sier ØIF-treneren.

– Mot Elverum var innsatsen for dårlig, konkluderer Gautestad.

Simen Aanjesen ble toppscorer for Arendals-laget med sju fulltreffere i Terningen Arena, mens Christoffer Rambo ble mestscorende for hjemmelaget med sine ti mål.

ØIF er etter kampen nummer åtte i ligaen mens Elverum topper tabellen.

"Bøtteknottene" strakk ikke til

André Jørgensen Hofstøl, Knut Martin Johnsen, Elias Halldorsson og Anders Vellene var alle ute med ulike skader søndag.

At flere av de mest høyreiste spillerne på ØIF er ute med skade samtidig er ekstra ubeleilig.

– Når vi må spille med gutter som er fra 1.60 og oppover til 1.80 så ser vi ut som "bøtteknotter" i forhold til tometers-guttene til Elverum, sier treneren.

To poeng over streken

Etter åtte serierunder er laget hans, med sine seks poeng, to poeng over nedrykksstreken.

– En er alltid redd for at laget kan rykke ned, sier Gautestad, men mener nedrykksspøkelset ikke er noe å bruke energi på.

– Jeg tror noe av det som er bra med meg som trener er at jeg aldri tror noe som helst. Jeg forholder meg til fakta, som for øyeblikket er at vi har et lag som allerede fra sesongen startet ville ha en stor utfordring i å være et eliteserielag også til neste år, sier han.

Onsdag møter ØIF Arendal Drammen i semifinale i cupen i Drammen. ØIFs neste utfordring i eliteserien er når Sandefjord kommer på besøk til Nedeneshallen neste søndag.