ØIF Arendal imponerte i Tyskland

ØIF Arendal imponerte med 27–27 borte mot tyske Göppingen i EHF-cupens 3. kvalifiseringsrundes første kamp.

ØIF Arendal

Arkivbilde fra april 2017.

ØIF Arendal storspilte og ledet med sju mål borte mot den tyske bundesligaklubben, men tyskerne spiste opp forspranget og reddet uavgjort mot det norske laget.

Göppingen er regjerende EHF-mester og var stor favoritt mot ØIF Arendal.

Göppingen startet best og ledet 2–0 tidlig i kampen, men de norske gjestene kom tilbake og ledet en periode 11–8. Til pause var stillingen 15–14 til ØIF Arendal.

Norsk målshow

Annen omgang startet med et norsk målshow. Seks kjappe mål førte gjestene opp i 21–14 før tyskerne skjønte hva som skjedde. Men da hjemmelaget først skjønte alvoret kom det fire tyske mål på rappen, og sjumålsledelsen var skrumpet inn til tre.

Göppingen kom seg etter hvert opp til 23-23, og lagene fulgte hverandre fram til 25–25. Da gikk Arendal opp i ny tomålsledelse, men tyskerne hentet seg inn slik at kampen endte uavgjort 27–27.

Returoppgjøret spilles i Sør Amfi i Arendal 25. november. Vinneren får plass i EHF-cupens gruppespill.

NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05