NRK Meny
Normal

"Og til slutt i gryta slepper han..."

Barkebilla barneteater fra Birkeland avsluttet søndag forestillingen om dyrene i Hakkebakkeskogen. Alle forestillingene har vært utsolgt.

Video f9d42cfa-8826-4f48-aab0-dac8113244e5.jpg

Var det en teskje eller en kilo pepper?

Den siste forestillingen av suksessoppsetningen ble holdt på den nye kulturarenaen på Valstrand søndag.

Fullt hus for Klatremus

Der fikk den fullstappede salen se Klatremus, Kakemester Harepus og resten av beboerne i Hakkebakkeskogen og deres sprelske påfunn for siste gang i denne omgang.

Barneteateret har holdt det gående i 14 år, og er en del av ungdomslaget på Birkeland. Elever fra korps og kulturskole har også bidratt til oppsetningen, som har vært en publikumsmagnet.

– Det er et kjempeprivilegium å få lov til å tilrettelegge for disse unge som har sånn spilleglede. Det er en drivkraft som driver meg fremover, sier Anne Svendsen, som har regissert forestillingen.

Holdt audition

Nytt av året er at det i reneste idol-ånd ble holdt audition. Jon Sandåker imponerte og fikk rollen som selveste Klatremus.

– Dette er noe av det gøyeste det går an å være med på. Kan nesten ikke beskrive det, det er så moro, sier den unge skuespilleren etter avslutningsforestillingen.

For ham har det vært spesielt viktig at publikum har vært fornøyd. Da drypper det tilbake på aktørene, i form av jubel og applaus.

Bestemor Skogmus ble spilt av Trine Bariås.

– Det har vært kjempegøy. Flotte folk som er med, og det er en sabla trivelig mus, sier Bariås om sin egen rollefigur.