NRK Meny
Normal

Ikke vunnet i Skien på 12 år

Start og Odd møtes i dag på Skarak Arena i Skien. Skal vi tro statistikken vil Start reise hjem uten poeng. NRK fulgte kampen i Skien

Mål Start
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Starts Mads Stokkelien

GJORDE MÅL SIST: Mads Stokkelien scorte sist lagene spilte.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Det er et toppoppgjør som vil finne sted på Skagerak Arena i kveld. De to nyopprykkede lagene ligger på 3. og 5. plass i Tippeligaen, noe de og gjorde foran sist kamp de spilte mot hverandre.

LES: Slik gikk det når lagene spilte i vår.

Odd har bare tapt én av de ni kampene de har spilt mot Start på hjemmebane siden 1997. Samtlige av de resterende åtte kampene har Odd vunnet. Og det er nettopp i 1997 at sist seier for Start i Skien kom.

LES: Slik gikk det sist lagene spilte på Skagerak Arena

Nesten to år siden sist hjemmetap

Sist Odd tapte på hjemmebane var så langt tilbake som 30. september i 2007, da tapte Odd 1-4 mot Vålerenga. Hittil i år har Odd vunnet seks- og spilt to uavgjorte kamper på Skagerak Arena.

På bortebane har ikke Start gjort seg bort så langt i år. To kamper har kristiansanderne vunnet, mens det er blitt tre uavgjorte og tre tap på fremmed gress denne sesongen.

Arason må stå over

Arni Gautur Arason

SUSPENDERT: Arni Gautur Arason spiller ikke kveldens kamp.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Noe som taler til Starts fordel er at Odds islandske målvakt, Arni Gautur Arason må stå over kampen. Han fikk rødt kort i sist serierunde mot Sandefjord. Deres reservekeeper, Dag Ole Thomassen, får dermed sin debut fra start i Tippeligaen.

Tidligere Odd-spiller, Petter Bruer Hanssen, spiller fra start for Start i kveldens kamp. 23-åringen fikk i løpet av 2007 og 2008, sju kamper for klubben fra Skien.

Slik stiller Start mot Odd:

Kenneth Høie - Hunter Freeman, Bård Borgersen, Jesper Mathisen, Branislav Milicevic - Christian Bolaños, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen - Geir Ludvig Fevang - Bernt Hulsker.