NRK Meny
Normal

Nytt NRK-studio i Arendal

Med nytt studio vil NRK Sørlandet ha flere radiosendinger fra Arendal.

Nytt studio i Arendal

NRK Sørlandets studio i Arendal etter ombyggingen. Nå kan radiosendinger avvikles direkte herfra uten tekniker i Kristiansand. Erik Wiig Andersen (t.h.) var programleder under åpningssendingen fra det nye studioet. Blant gjestene var leder for Stortingets familie- og kulturkomite, Svein Harberg og tidligere sjefredaktør i Agderposten Stein Gauslaa.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Etter uker med ombygging ble det nye studioet i lokalene ved Pollen tatt i bruk torsdag.

Arendal er nå eget sendested for radio i NRK.

Radiosendinger fra Arendal har hittil vært sendt via linje til Kristiansand, slik at programleder har sittet i Arendal, mens avvikling og teknikk har vært styrt fra Kristiansand. Nå vil radiosendinger bli avviklet helt og holdent fra Arendal uavhengig av Kristiansand.

Fornøyd ordfører

Arendals ordfører Einar Halvorsen var gjest i først sending fra det nye studioet. Han har tidligere vært kritisk til balansen i NRK Sørlandets dekning av agderfylkene.

– For noen år siden var jeg veldig kritisk til balansen i det NRK Sørlandet sendte ut. Det har jevnet seg ut med årene, men at man nå satser videre i Arendal setter jeg stor pris på, sier Halvorsen.

Han legger til at NRK har et spesielt ansvar for å dekke både Aust- og Vest-Agder på en god måte.

– Aust-Agder er så vidt jeg vet eneste fylket som ikke har egen sendestasjon, og det stiller krav til NRK Sørlandet at man klarer denne balansen, sier Halvorsen.

Flere sendinger fra Arendal

NRK Sørlandet kommer nå til å ha flere sendinger fra Arendal, og vil nå også sende morgenradio fra Arendal enkelte ukedager.

– Med teknologien vi nå har fått på plass skal vi få til en enda bedre dekning av Aust-Agder. Det skal ikke være Aust-Agder sendinger fra Arendal, og Vest-Agder sendinger fra Kristiansand, men hvor man sitter betyr noe i forhold til hvilke gjester man får og hvilke saker som tas opp, sier distriktsredaktør Anders Sårheim.

Han mener teknologien for en bred dekning av agderfylkene er på plass, så er det journalistene som skal finne det gode innholdet.

– Det beste innholdet skal på lufta, uavhengig om det skjer i Flekkefjord, Setesdal, Risør eller Kristiansand, sier Sårheim.

Nytt studio i Arendal, Svein Harberg

Leder for Stortingets familie- og kulturkomite, Svein Harberg, og tidligere sjefredaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, besøker NRK Sørlandets nye studio.