Blakstdaheia fengsel i Froland
Foto: Axis.as/Kuvaas

Nytt fengsel på Agder

 • La grunnstein til nytt fengsel

  I formiddag la statsminister Erna Solberg ned grunnsteinen til det nye fengselet som bygges i Froland og Mandal. Fengselsutbyggingen er den største i Norge i moderne tid.

 • La ned grunnstein

  Kulturminister Trine Skei Grande (V), statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) la tirsdag ned grunnsteinen til det nye fengselet i Froland. Fengselet skal stå ferdig i 2020.

  La ned grunnstein, Froland fengsel
  Foto: Miriam Grov / NRK
 • Skal skoleres bak murene

  Alle innsatte i det nye fengselet som bygges i Mandal skal få muligheten til å utdanne seg under soning, skriver Lindesnes. Fengselet skal stå klart i 2020 og ha plass til 100 innsatte.

  Fengsel i Mandal
  Foto: HLM arkitektur
 • Fengsel-entreprenører valgt

  Kruse Smith Entreprenør og Rambøll skal bygge de to avdelingene til nytt fengsel i Froland og Mandal, melder NTB. Total kontraktssum for avdeling Mandal er om lag 360 millioner, og for Froland 530 millioner kroner. Byggestart er i første kvartal neste år.

Om halvannen uke legges statsbudsjettet for 2017 fram. I Mandal er det knyttet stor spenning til om det vil komme penger til nytt fengsel.
Sikrer fengsel i Froland
Byggingen av et nytt fengsel i Mandal kan starte i løpet av neste år. I dag ble det klart at Mandal får penger i revidert nasjonalbudjett til planlegging av det nye fengselet.