Blakstdaheia fengsel i Froland
Foto: Axis.as/Kuvaas

Nytt fengsel på Agder

 • Viruset skaper trøbbel for fengsler

  Ansettelsene av over 100 medarbeidere til de nye fengslene i Froland og Mandal blir forsinket på grunn av koronakrisa. Over 800 har søkt. – Jeg håper vi møter forståelse for at ting tar tid, sier fengselsleder Frank Tveiten Johansen i Agder fengsel.

 • Kunstutdanning i fengsel

  Det nye Agder fengsel skal tilby kunstutdanning for de totalt 300 innsatte når fengselet åpner før sommeren. Avdelingen i Froland skal ha et fullt utstyrt klasserom med kunstbibliotek og galleri. I Mandal blir det kurs og aktiviteter.

 • La grunnstein til nytt fengsel

  I formiddag la statsminister Erna Solberg ned grunnsteinen til det nye fengselet som bygges i Froland og Mandal. Fengselsutbyggingen er den største i Norge i moderne tid.

 • La ned grunnstein

  Kulturminister Trine Skei Grande (V), statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) la tirsdag ned grunnsteinen til det nye fengselet i Froland. Fengselet skal stå ferdig i 2020.

  La ned grunnstein, Froland fengsel
  Foto: Miriam Grov / NRK
Om halvannen uke legges statsbudsjettet for 2017 fram. I Mandal er det knyttet stor spenning til om det vil komme penger til nytt fengsel.
Sikrer fengsel i Froland