NRK Meny
Normal

Nyfødtposten i Arendal legges ned

Styret i Sørlandet sykehus har bestemt at nyfødtenheten i Arendal legges ned. Dermed skal alle syke nyfødte behandles i Kristiansand.

Styremøte i Sørlandet Sykehus

Styret i Sørlandet sykehus HF har besluttet å behandle alle syke nyfødt i Kristiansand, i tråd med det sykehusdirektøren anbefalte.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

Sykehusstyret vedtok med stort flertall at nyfødtposten på sykehuset i Arendal skal legges ned.

Styremedlemmene Susanne Sørensen Hernes og Tone Midtun fra Aust-Agder foreslo å utsette behandlingen av saken inntil flere fakta i saken var på bordet.

Men de ansatte ved føde- og barneavdelingen ved sykehuset i Arendal, som var sterkt tilstede i Flekkefjord der sykehusstyret avgjorde skjebnen til nyfødtavdelingen i Arendal, tapte altså kampen, og avdelingen legges ned.

Barnavdeling legges ned

Jordmor Rita Lill Oppland er skuffet over avgjørelsen:

– Jeg er veldig skuffet over at de legger ned en velfungerende nyfødtavdeling i Arendal. Fylkeslegen har ikke påpekt at det er begått noen feil hos oss. Jeg føler at det blir et dårligere tilbud til kvinner i Aust-Agder. Det blir lenger reisevei, og en opphopning av pasienter i Kristiansand. Så jeg føler at det blir dårligere generellt for nyfødte i Agder, sier Oppland.

26 ansatte fra sykehuset i Arendal var tilstede på styremøtet.

– Vi er veldig frustrerte. Vi føler oss kjørt over. Uansett hva vi dokumenterer, så blir vi ikke tatt hensyn til, hevder hun.

Styremøte i Sørlandet sykehus

SKUFFET: Rundt 25 ansatte ved barneavdelingen i Arendal var tilstede på styremøtet i Flekkefjord.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK