Nye bevis mot drapssiktede

En av de drapssiktede brukte dekknavn.

Nordmenn i Kongo

Nye bevis mot drapstiltalte nordmenn i Kongo.

Under en razzia hos de fengslede nordmennene i Kongo ble det funnet et skarpskyttervåpen, falske FN-uniformer og et falskt ID-kort fra sikkerhetsselskapet SIG.

Ugandisk og kongolesisk etterretnings-tjeneste har gjennom et unikt samarbeid fremskaffet nytt materiale som kan brukes som bevis mot de to nordmennene som er tiltalt for drapet på sin kongolesiske sjåfør, skriver Dagbladet.

Kongo og Uganda er tidligere bitre fiender, og var i krig så sent som i 2003, men nå har de altså samarbeidet om å fremskaffe bevis mot Tjostolv
Moland (28) og hans 27 år gamle venn.


Razziaen ble utført tidligere i sommer i huset som nordmennene har brukt som bolig i Kampala i Uganda, og førte til en rekke oppsiktsvekkende funn: FN-luer og navnemerker med flere forskjellige navn, et skarpskyttergevær, ID-kort fra sikkerhetsselskapet SIG med både ekte og falske navn, en
leketøyspistol og diverse militærstøvler og andre militæreffekter.


De to nordmennene er blant annet tiltalt for spionasje, og det har tidligere vært spekulert på om de jobbet som agenter for Uganda.


Roger Wavara, som leder etterforskningen av saken mot nordmennene, har tidligere uttalt at han har nye bevis i saken som han ikke vil avsløre før rettssaken starter. Muligens er det funnene fra razziaen han sikter til.

Det er ikke bekreftet noen dato for rettssaken, men det er ventet at den vil starte neste uke. De to nordmennene har sittet fengslet i Kongo siden mai i år. De risikerer dødsstraff dersom de blir funnet skyldig.