Søgnes fyrverkeri godkjent som verdensrekord

Kontrollørene fra Guinness har godkjent fyrverkeriet i Søgne som ny verdensrekord. 540.382 fyrverkerieffekter ble fyrt av lørdag kveld. Det er ny rekord – med god margin.

Etter at fyrverkeriets lys var slukket og røyken hadde lagt seg gikk kontrollører over hver pall og sjekket hvor mange av batteriene som var blitt avfyrt.

Fornøyde arrangører

De kom til slutt fram til 540.382 fyrverkerieffekter, og dermed ble fjorårets rekord fra Dubai slått med god margin. Da ble det avfyrt 479.651 fyrverkerieffekter.

– Vi er kjempefornøyde med arrangementer og at vi fikk godkjent verdensrekorden, sier daglig leder Anders Sture i Svea Fyrverkerier.

Målet var å fyre av de fleste skuddene på seks minutter, men fyrverkeriet viste seg å vare i rundt én time. Likevel ble rekorden godkjent, og arrangementer havner trolig i Guinness rekordbok, som det fyrverkeriet i verden med flest effekter.

NETT-TV: Se det gigantiske lys- og lyd-showet

Med 530.000 fyrverkerieffekter på seks minutter håpet arrangørene av folkefesten i Søgne på å sette nye verdensrekord i fyrverkerioppskyting.

NETT-TV: Gigantfyrverkeriet i Søgne er ny verdensrekord i antall fyrverkerieffekter som er skutt opp på kort tid.

25.000 besøkende

Det var i forbindelse med årets julegrantenning på Tangvall at fyrverkeriforhandleren og initiativtaker Frank Abildsnes fikk med seg fyrverkeriprodusenten Svea og virkelig slo på stortromma.

Røde Kors anslår at rundt 25.000 mennesker var til stede og fikk være vitne til det gigantiske fyrverkeriet.

Fyrverkeri-rekordforsøk i Søgne

Lys, lyd og farger eksploderte over Søgne lørdag kveld under rekordforsøket i fyrverkeri.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Avbrøt intervjuet i gledesrus: – Jeg kan ikke tro det