NRK Meny
Normal

Satte ny verdensrekord

Det ble satt ny verdensrekord med «longest line of skiers» på Eikerapen lørdag, da 317 skiløpere rant ned bakken på en lang rekke.

Longest line of skiers

– Vi har hatt det kjempegøy. Vi kjørte lass på lass med folk opp i bakken for å få dem på tauet, vi tømte skiutleien for 60 skipar og fikk tak i alle som kunne tenke seg å bli med på rekordforsøket, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen ved Eikerapen Alpinsenter i Åseral.

Skisenteret satte verdensrekord også i fjor, med 300 skigåere som samtidig rant på rekke ned bakken.

Det var bare 10 flere skigåere enn forrige verdensrekord som ble satt i Japan. I år håpet initiativtakerne derfor å øke forspranget betydelig, gjerne med opptil 400 skigåere på linje, men fikk altså ikke godkjent mer enn 317 skiløpere. Likevel er de fornøyde.

– Det var bare litt over 70 stykker som var påmeldt på forhånd, resten ble hanket inn og dratt opp bakken. Det var mange hytteeiere som stilte opp, sier Abrahamsen.

Guinness var der

Både ordfører, politi og en representant fra Guinness rekordbok var til stedet for å godkjenne verdensrekorden.

Abrahamsen forklarer øvelsen slik:

– Vi har et tau på 400 meter som er lagt i svinger ned gjennom bakken. Det er teipet på et nummer men en meters mellomrom nedover tauet og alle deltakerne får en nøkkelring med nummer. Alle stiller seg på sin respektive plass og så renner man ned bakken.

– Hva har et sånn rekordforsøk å si for dere?

– Det har mye å si, anlegget har vært stufullt her i dag.

Driftslederen sier han har en oppfordring til sørlendinger som nå starter vinterferien.

– Kom dere til fjells hvis dere kan, for det er fantastiske forhold i fjellet nå!