NRK Meny
Normal

Nå blir det bygging av ny utenlandsterminal på Kjevik

Avinor har nå besluttet at det skal bygges en ny utenlandsterminal på Kristiansand lufthavn Kjevik. Neste uke underskriver Avinor kontrakt om bygging med et entreprenørselskap.

Det er nå helt klart at det blir bygging av en ny utenlandsterminal på Kjevik.

Det sier lufthavnsjef Thomas Langeland til NRK.

Avinor har det siste året prosjektert bygging av en ny utenlandsterminal som vil utvide dagens utenlandsterminal på Kjevik med cirka 4000 kvadratmeter.

Fryktet bygget ble for dyrt

Flere entreprenører har lagt inn anbud på byggeprosjektet, og anbudene ligger innenfor de kostnadene som Avinor mener er akseptable i forhold til bygging av ny terminal.

Thomas Langeland

Lufthavnsjef Thomas Langeland bekrefter nå at det blir bygging av ny utenlandsterminal på Kjevik.

Foto: Frans Kjetså

– Vi har nå besluttet at det blir bygging av ny utenlandsterminal på Kjevik. Anbudene er innenfor de økonomiske rammer vi har satt for bygging av en ny terminal, sier Langeland til NRK.

Det har vært en viss usikkerhet rundt planene om bygging av ny utenlandsterminal, fordi Avinor var redd for at anbudene fra entreprenørene skulle sprenge kostnadsrammen for prosjektet.

Hemmelighetsfull

Lufthavnsjefen er foreløpig hemmelighetsfull i forhold til valget av entreprenør og totalprisen på bygging.

Men han regner med at Avinor underskriver byggekontrakt med en entreprenør neste uke.

Etter det NRK erfarer er det entreprenørselskapet Kruse Smith som nå er i sluttforhandlinger med Avinor om bygging av den nye terminalen.

– Jeg kan bekrefte at vi nå er i sluttforhandlinger med en entreprenør, og vi håper at kontrakten underskrives i løpet av neste uke. Noe mer kan jeg ikke si nå, sier Langeland til NRK.

Dermed er det store muligheter for at Avinor holder sin planlagte tidsramme og at en ny utenlandsterminal står klar i 2015.