Hopp til innhold

Ny rekord for Kjevik

Aldri før har Kristiansand Lufthavn Kjevik hatt så mange reisende på en måned som i september.

Flynonstop

Antallet utenlandspassasjerer har tatt av etter at Flynonstop startet opp sine flyvninger.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Den nye rekorden for antall reisende på en måned er på 110 063 passasjerer. Utenlandstrafikken øker mest.

– Utviklingen er særdeles positiv. Særlig for utenlandstrafikken, hvor vi har hatt nesten tosifret økning hver måned i år, sier lufthavnsjef Thomas Langeland til NRK.

Passasjertallet er 7,6 prosent høyere en tilsvarende tall for september i fjor. Utenlandstrafikken øker med 16,6 prosent, mens innenlandstrafikken går opp 3,2 prosent.

Trenden snudd for innenlandstrafikk

Mens tallene for utenlandstrafikken har vært gode hele året, har antallet reisende innenlands vært i nedgang i første halvår, men etter sommeren ser denne trenden ut til å ha snudd.

– Nå har vi hatt økning både i august og september på innenriks. Widerøe startet opp igjen sine flyvninger til Trondheim 1. september, og kjører fulle fly, så det er veldig gode nyheter at også innenlandsrutene nå øker, sier Langeland.

Thomas Langeland

Lufthavnsjef Thomas Langeland er svært tilfreds med utviklingen i antallet passasjerer, og kan konstatere ny rekord.

Foto: Frans Kjetså

Bedret tilbud

Langeland tror økningen i hovedsak skyldes bedre tilbud.

– Vi har fått et vesentlig bedre rutetilbud. Det skyldes i hovedsak satsingen til Flynonstop, i tillegg har KLM og Widerøe veldig godt belegg på sine avganger til Amsterdam og København. Widerøe øker nå frekvensen på avgangene til København, sier Langeland.

Også lavprisselskapet Wizz Air startet ny utenlandsrute fra Kjevik tidligere i år.

Langeland tror en del som tidligere reiste via Oslo til utlandet, nå reiser ut direkte fra Kjevik. Det gir økning i utenlands-, men nedgang i innenlandstrafikk. Han er derfor glad for at det nå er økning på begge områder.

Etter årets ni første måneder har Kjevik totalt hatt 793 373 reisende. Det er 4,1 prosent bedre enn i fjor. Dermed ser det ut til å gå mot et nytt rekordår for flyplassen.