NRK Meny
Normal

Nominasjons-strid i FrP

FrP-medlemmer ønsker et nytt nominasjonmøte i Kristiansand.         - Uødvendig, mener både den lokale og sentrale partiledelsen.

 

Halvor Hulaas
Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Stian Strobukås trakk seg i går som ordførerkanidat i Kristiansand. Han er nedkjørt etter strid og uro. Partiet håper på ro og bedre samarbeidsklima, men nå kan det gå mot nytt nominasjonsmøte.

Storbukås står fortsatt på lista, og flere partimedlemmer ønsker derfor et helt nytt nominasjonmøte.

Men Per Arne Lodding Olsen i partiledelsen sentralt, mener at nummer to på lista, Tor Sigbjørn Utsogn, automatisk rykker opp som ordførerkandidat. Derfor trengs det ikke noe nytt nominasjonsmøte.

Nytt nominasjonsmøte

Nyheten om at Storbukås trakk seg og nærmest utnevnte  Tor Sigbjørn Utsogn til ordførerkandidat,  fikk partiveteranen Halvor Hulaas til å reagere raskt. Han krever at

- Man kan ikke stå på førsteplass og samtidig ikke være ordførerkandidat, sier Hulaas.

Han vil nå forsøke å få nok underskrifter til å kunne kreve et nytt nominasjonsmøte i partiet.

Endrer ikke valglista

Men både den lokale og sentrale partiledelsen mener Storbukås kan stå øverst på lista, selv om han ikke lenger er ordførerkandidat. Per Arne Lodding Olsen, som også ledet nominasjonsmøtet i Kristiansand i oktober, sier til NRK at det ikke er behov for et nytt nominasjonsmøte etter at Storbukås trakk seg.

Kai Magne Nerås, leder for Kristiansand FrP, er helt på linje med den sentrale partiledelsen i denne saken.

- Nominasjonsmøtet valgte også en andrekandidat, Tor Sigbjørn Utsogn, og det er naturlig at han overtar når Storbukås trakk seg, sier Nerås.

Trenger en tredel av medlemmene

Ifølge partiets vedtekter trenger Halvor Hulaas en tredel av medlemmene til å kreve nytt nominasjonsmøte eller to tredeler av lokallagsstyret. Nytt møte må holdes innen 15. februar og derfor har Hulaas bedt ledelsen i Kristiansand FrP om hjelp til å sende ut forespørsel. Om han får hjelpen er en annen sak, sier formann Kai Magne Nerås.