NRK Meny
Normal

Ranssiktede avhøres i dag

Tre menn mellom 20 og 25 år er siktet for ran eller medvirkning til ran av Sparebanken Sør på Konsmo i Audnedal. I dag avhøres de tre mennene.

Ran av Sparebanken Sør Konsmo

Sparebanken Sør på Konsmo i Audnedal ble ranet tirsdag morgen.

Foto: Lars Eie / NRK

To unge menn stormet tirsdag morgen inn i banken på Konsmo. Den ene truet de ansatte med ei avsaget hagle og den andre med en pistol eller revolver, før de stakk av i en ventende bil.

To menn ble arrestert i Mandal i går ettermiddag. I går kveld ble en ny mann arrestert på Nodeland i Songdalen, ifølge politiet i Mandal.

– Vi pågrepet ytterligere en person tirsdag kveld, etter ranet i Konsmo. Pågripelsene kom som følge av etterforskning i går, og vi fikk nok opplysninger til å kunne pågripe de tre, sier etterforskningsleder Nils Olaf Holbek til nrk.no.

Kjenninger av politiet

Nils Olaf Holbek

Etterforskningsleder Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon sier de har pågrepet ytterligere en mann med tilknytning til ranet i Konsmo.

Foto: NRK Sørlandet

Mennene har tilbrakt natta i arresten i Kristiansand. Alle tre har ifølge Holbek en lokal tilknytning til Mandal.

Etterforskningslederen er sparsom med opplysninger om de tre. De er kjente av politiet, men Holbek vil ikke si på hvilken måte.

Han vil heller ikke si om politiet gjorde noen beslag i forbindelse med pågripelsene.

– Har de innrømmet å stå bak ranet?

– Så langt har vi ikke avhørt de tre. Avhøret er nå like om hjørnet, sier Holbek til NRK klokka 11.30.

Mandag ble Sparebanken Pluss i nabokommunen Lindesnes ranet, men politiet ser fortsatt ingen sammenheng mellom de to ranene.

Utbyttet fra mandagens ran beskrives som et mindre kontantbeløp, mens det er ukjent hvor mye ranerne på Konsmo fikk med seg.