Ny kontrakt sikrer arbeidsplasser

Nymo i Grimstad har fått en ny kontrakt som sikrer 40–60 arbeidsplasser de to neste årene. Bedriften skal levere undervannsutstyr til et ghanesisk oljeselskap.

Arbeidsplasser til 60 personar Nymo i Grimstad har sikret seg en ny kontrakt som sikrer 60 arbeidsplasser de to neste årene. Bedriften skal levere undervannsutstyr til et ghanesisk oljeselskap

SE VIDEO: – Vi har vært heldig, men er også dyktige, sier administrerende direktør ved Nymo, Øyvind Boye.

– Dette var veldig hyggelig. Vi har jobbet i markedet for å få inn nye ordre, sier administrerende direktør Øyvind Boye ved Nymo.

De skal bygge 18 undervannskonstruksjoner i stål, som skal gjøres ferdig på kaia i Eydehavn. Noe arbeid vil også skje i Grimstad. Det er GE Oil and Gas som har tildelt Nymo kontrakten av det som på fagspråket kalles «Subsea strukturer».

Undervannsinstallasjon Nymo

En av de 18 undervannskonstruksjonene, som totalt veier 780 tonn. De skal benyttes på et borefelt cirka 60 kilometer utenfor kystlinjen til Ghana.

Foto: Illustrasjon / Nymo

Gjelder folk på gulvet

– Dette er spesielt bra for ansatte på verkstedet. Denne kontrakten betyr mye for aktiviteten i verkstedet, som får mye å gjøre, sier Boye.

Etter at bedriften leverte et boredekk til Kina i august og et undervannsanlegg, har det vært stille i verkstedene.

– Men nå starter vi igjen i november. Det blir en gradvis opptrapping, slik at de som er permittert kommer tilbake i jobb utover høsten og vinteren.

– Har dere vært heldige eller dyktige?

Administrerende direktør ved Nymo, Øyvind Boye

Administrerende direktør Øyvind Boye ved Nymo, sier de nå er godt sikret i to år fremover.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi har nok vært litt heldige, men vi er kjent for å levere god kvalitet til rette tid. Vi har et godt renommé i markedet, sier Boye.

Nymo begynte å bygge undervannskonstruksjoner i 1990.

Gode utsikter ut 2017

Opp mot 60 personer kommer tilbake på grunn av dette prosjektet. I tillegg kommer en positiv effekt av en stor kontrakt med Johan Sverdrup-feltet, som ble inngått tidligere i år

– I Sum får vi dermed stor aktivitet både i 2016 og 2017.

Alle de 250 Nymo-ansatte vil da være i aktivitet pluss innleide og underleverandører.

– Vi har tydeligvis truffet på våre satsingsområder innenfor boring, boremoduler og undervannsinnretninger, konstaterer Boye.

– Kontrakten sikrer at Nymo videreutvikler kompetanse og opprettholder kapasitet innen subsea fabrikasjon, som et av Nymos strategiske satsingsområder, heter det i en pressemelding.

Nymo subsee

Slik skal utstyret fra Aust-Agder brukes utenfor Ghana i Afrika. Fra skipet går det kabler til de 18 undervannsenhetene.

Foto: Illustrasjon / Nymo