NRK Meny
Normal

Ny helårs Røde Kors-båt i Grimstad

Røde kors hjelpekorps i Grimstad har fått ny redningsbåt i gave.

Røde Kors-båt

Her er den nye Røde Kors-båten hjelpekorpset i Grimstad har fått i gave.

Foto: Vidar Langestrand

Det er Det Norske Veritas som har gitt hjelpekorpset den nye båten som har størrelsen og utstyret til å bli brukt som en helårs redningsbåt i Grimstad.

– Mange setter båten på vannet allerede til påske, og hummersesongen på Sørlandet er ikke over før 30. november. Gaven vi nå får fra Det Norske Veritas gjør at vi kan være tilgjengelige for både turister og lokalbefolkning hele året, sier korpsleder Trond Kristensen i en pressemelding.

– Lettere å finne savnede

Ifølge han kommer den nye båten til å løfte hjelpekorpsets tjeneste til nye høyder. Båten er en Norsafe Magnum 850 med gode sjøegenskaper i all slags vær.

Av utstyr som følger med er to vannjeter med 315hk hver. De er utstyrt med VHF-peiler, radar/kartplotter og IR-kamera. Dermed vil det bli lettere å finne savnede eller bistå skadde raskt.

– Vi får nå også kapasitet til å bistå brannvesenet enda bedre enn før med egen brannpumpe og skumtank om bord. Samlet sett har båten med utstyr en verdi på over tre millioner kroner, sier Kristensen.

Båten har tidligere vært i tjeneste noen år på Østlandet for Tjøme Røde Kors Hjelpekorps. Etter ønske fra Det Norske Veritas har nå Grimstads hjelpekors overtatt båten.

– Veldig takknemlige

Den nye Røde Kors-båten legger til kai på Torskeholmen i Grimstad 13. juli, og vil gå i døgnbemannet beredskap fra og med uke 30.

– Vi har møtt stor velvilje fra kommunen, fått tildelt en midlertidig liggeplass for høysesongen nå, og er i dialog for å få på plass en permanent løsning rundt dette, sier Kristensen og fortsetter:

– Vi er veldig takknemlige for gaven og gleder oss masse til å få ta båten i bruk.

Den offisielle dåpen av båten blir lagt til Arendalsuka i august, før den tid håper Kristensen at båten allerede har hjulpet mange sørlendinger og tilreisende.