NRK Meny
Normal

Knipser til igjen

En ny internasjonal festival på høyt nivå planlegges i festivalbyen Risør.

Fotografering

Ny festival skal vise fotokunst. (ill.bilde)

Foto: Radu Razvan / Scanpix

En ny internasjonal fotofestival planlegges i Risør. Nye trender innen fotokunst blir en viktig del av festivalen, som skal arrangeres hvert 2.år fra august neste år.

Rune Nylund Larsen

Rune Nylund Larsen

Foto: Pål Tegnander / NRK

Initiavtakerne har hatt planene i støpeskjeen lenge - og finansiell krise skremmer ikke initiativtakerne.

- Da finanskrisa kom - så krummet vi nakken og sa at dette skal vi klare. Så får vi se om entusiasme og ambisjoner kan parres med økonomiske forutsetninger. Men festival skal vi få til, sier Rolf Nylund Larsen, fotograf og en av initiativtakerne.

Hør mer om festivalen

Kjente og ukjente fotografer

I Kristiansund arrangeres den årlige festivalen "Nordic Light", med den kjente fotografen Morten Krogvold som kunstnerisk leder. Nylund Larsen mener likevel det er behov for enda en fotofestival, og har et faglig høyt ambisjonsnivå.

- Jeg tror det blir en spennende festival hvor vi i tillegg til å vise de store, kjente fotografene - skal vi trekke inn nye og spennende navn - kanskje morgendagens stjerner, sier Nylund Larsen.

Kunstnerisk råd

Rolf M. Aagaard

Rolf M. Aagaard

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Et kunstnerisk råd er på plass. Det består av Tore Holter, som var med og stifte tidsskriftet "Fotografi" for 40 år siden, fotograf Ellen-K Syverstad og fotograf gjennom en lang rekke år i Aftenposten, og opprinnelig fra Risør, Rolf M. Aagaard.

- Jeg ser for meg at det kan bli en festival i Risør med kanskje tilsvarende kvalitet som "Nordic Light" i Kristiansund - den går veldig bra, sier Aagard.

Festivalen satser på fotokunst av høy kvalitet - men kunstnerisk retning for festivalen er foreløpig ikke avgjort. Det er for tidlig, sier Aagaard. Men havet og Risørs historiske nærhet til verden - kunne kanskje være et naturlig valg.