Ny E39 avgjøres i dag

Men Høyre vil ikke røpe om de sier ja eller nei til ny vei før torsdag.

E39 mellom Vigeland og Osestad

Flertallet i kommunestyret i Lindesnes, har til nå villet ha en ny utredning om et tunellalternativ, der man ser hele E39-strekninga fra Vigeland i Lindesnes til Herdalen i Lyngdal under ett. Dersom Høyre nå snur, blir det likevel ny vei mellom Fardal og Osestad.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Først på torsdag blir det kjent om det fremdeles er politisk flertall i Lindesnes for å be om en tunellutredning for europaveien mellom Fardal og Osestad i Lindesnes.

Det er satt av 30 millioner kroner til ny E39-trasé på strekninga i Statsbudsjettet, men til nå har det vært politisk flertall lokalt for å vente med å bygge ny vei.

LES: 30 MILLIONER TIL FARDAL-OSESTAD

Flertallet for en tunellutredning kan imidlertid rakne, etter at Høyre i Lindesnes mandag kveld vil vurdere sitt standpunkt på et gruppemøte.

LES: VIL UTREDE E39 PÅ NYTT

Høyre varsler at de vil vente med å annonsere sitt standpunkt til kommunestyremøtet torsdag.

Hjemme for å mekle

Ansgar Gabrielsen

Ansgar Gabrielsen frykter E39-striden vil ødelegge framtidige veiplaner. Mandag var han i Lindesnes for å mekle.

Foto: Odd Rømteland / NRK

I dag møtte tidligere lindesnesordfører Ansgar Gabrielsen, politikere i kommunen for å mekle i veistriden.

LES: VIL MEKLE OM E39

Han mener dagens meklingsmøte var positivt.

- Nå får vi vente å se. Nå skal partiene ha gruppemøte i kveld, og så er det kommunestyremøte på torsdag. Jeg håper inderlig at politikerne i Lindesnes ser på hvilken måte de kan bidra til en løsning som er til gunst for flest mulig, og til ugunst for færrest mulig, sier Gabrielsen.

Vogntog på E39 mellom Vigeland og Osestad
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Hjemme for å meklet om E39

Alle ordførerne i agderkommunene og de to fylkesordførerne i Agder, står samlet om å ville gjennomføre den planlagte reguleringsplanen fra Statens vegvesen. Men det er kommunestyret i Lindesnes som torsdag avgjør om den nye traséen skal bygges eller ikke.

Flertallet har til nå villet ha en ny utredning om et tunellalternativ, der man ser hele strekninga mellom Vigeland i Lindesnes og Herdalen i Lyngdal under ett.

LES: OFRET HJEMMET FOR BEDRE VEI

LES: - SKANDALØST OG PINLIG

- Jeg har et håp om at flertallet går inn for reguleringsplanen som nå foreligger, for slik Regjeringa har formulert seg i Statsbudsjettet er det en absolutt premiss at den foreliggende reguleringsplanen blir vedtatt som den er, sier Gabrielsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Avbrøt intervjuet i gledesrus: – Jeg kan ikke tro det