Hopp til innhold

Rus og sus i stakken

Setesdal får sin egen akevitt hvor den berømte stakken har satt sitt preg på flaska.

Setesdalsakevitt

Svingene stakk på setesdalsakevitten

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Ole Puntervold med setesdalsakevitt

Bryggemester Ole Puntervold med sitt produkt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

En egen Setesdals-akevitt skal lanseres under den nye Vilt- og rakfiskfestivalen på Hovden.

Festivalen går av stabelen fredag 31. oktober og lørdag 1. november. Da vil alle serveringsstedene fokusere på lokale matvarer - og servere vilt- og fiskeretter og skjenke gjestene de edle dråpene.

Akevitten er foredlet og tappet av Agder Brenneri i Grimstad, og får en etikett som har tatt utgangspunkt i setesdalsstakken, skriver avisen Setesdølen.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,6 kr
Dyrest kl. 18 1,95 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %