– Jeg har mistet en veldig god venn

Bjørn Eidsvåg spilte og sang under bisettelsen av Kjell Nupen i dag. Eidsvåg sier han kommer til å savne sin mangeårige venn.

Mange kunstnervenner var til stede under Kjell Nupens bisettelse. Bjørn Eidsvåg var en nær venn av Nupen.

SE VIDEO: Bjørn Eidsvåg sier han kommer til å savne sin mangeårige venn Kjell Nupen. Her utenfor Søm kirke i Kristiansand der Nupen i dag ble bisatt.

Bjørn Eidsvåg, bisettelse Kjell Nupen

Bjørn Eidsvåg sang og spilte under bisettelsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
Kongeparet i Kjell Nupens bisettelse

Kong Harald og dronning Sonja var blant de fremmøtte under bisettelsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kjell Nupen ble tirsdag bisatt i Søm kirke i Kristiansand. Kirken, som har plass til 600 mennesker, var fullsatt under seremonien.

– Et av mine mannlige forbilder

Av de fremmøtte var blant andre dronning Sonja og kong Harald. Artist Bjørn Eidsvåg, tidligere A-ha-medlem Magne Furuholmen, billedkunstneren Unni Askeland og moren til kronprinsesse Mette-Marit, Marit Tjessem hadde også møtt opp for å ta sitt siste farvel.

Eidsvåg, som i mange år har vært en nær venn av Nupen, sang i kirken.

– Jeg har mistet en veldig god venn. Jeg kommer til å savne ham. Han betydde mye for meg både som et kunstnerisk forbilde, men han var også et av mine mannlige forbilder. Han var så rakrygget, sier Eidsvåg til NRK.

– Overveldende og vakkert

Han sier bisettelsen var gripende. Spesielt rørende var det ifølge Eidsvåg å se kunsten til Nupen i kirken. Kjell Nupen var nemlig selv med å pynte opp Søm kirke i Kristiansand.

– Det var overveldende og vakkert. Det var et verdig farvel. Vi var i den samme kirken for åtte år siden og startet Kjell sin 50-årsfeiring med konsert i kirken. Nå føles det litt som at ringen er sluttet.

Det var tidligere domprost Dag Nordbø som forrettet under bisettelsen og den prisbelønte pianisten Iver Kleive var organist.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Kongeparet var også blant de fremmøtte.

Dronning Sonja har vært en nær venn av Nupen i mange år og gikk også i lære hos billedkunstneren. Dronningen har tidligere sagt at hun så på Nupen som sin mentor. De har også samarbeidet tett.

Kulturminister Thorhild Widvey

Kulturminister Thorhild Widvey sier Kjell Nupen var en stor og folkekjær kunstner.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Kulturministeren: – Uten tvil en stor kunstner

Kjell Nupen var en allsidig kunstner som jobbet innenfor flere medier, både maleri, grafikk, glass, keramikk, bronse og granitt.

Kulturminister Thorhild Widvey sier til NRK at dagens bisettelse var flott

– Han har uten tvil vært en veldig stor kunstner og ikke minst en folkekjær kunstner. Mange av verkene hans er synlige flere steder i landet vårt, men også internasjonalt. Kjell Nupen var også svært allsidig ved at han både var en maler og opptatt av grafikk, glass og mye mer, sier Widvey til NRK.

Nupen døde 12. mars i sitt hjem i Kristiansand etter kort tids sykeleie.

Under kan du se flere videoer fra bisettelsen i dag:

Kunstneren Kjell Nupen døde 58 år gammel. I dag var det bisettelse i Søm Kirke i Kristiansand.

SE VIDEO: Her bæres Kjell Nupens båre ut av Søm kirke i Kristiansand.

Kongeparet ankommer her Kjell Nupens bisettelse i Søm kirke i Kristiansand.

SE VIDEO: Kongeparet ankommer her Kjell Nupens bisettelse i Søm kirke i Kristiansand. Nupen gikk bort 12. mars, 58 år gammel.