NRK-ekspert tror på Jerv-seier

NRK Sørlandets fotballekspert tror Jerv vil ri på medgangsbølgen og slå storebror Start, men at spillerne må forberede seg på krig på gressmatta.

NRK Sørlandets fotballekspert, Marit Fiane Grødum, tror Jerv går seirende ut av kvalikkampene mot Start.

Se intervju med NRKs fotballekspert Marit Fiane Grødum.

Jerv er en knapp favoritt i kvalifiseringskampene mot Start, mener fotballekspert Marit Fiane Grødum.

Marit Fiane Grødum

NRK Sørlandets fotballekspert Marit Fiane Grødum.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

Hun mener Jervs gode form kan bli avgjørende mot et Start-lag som ikke har vunnet på 15 kamper.

– Fantastisk opptur

– Start kommer fra eliteserien og skal være bedre. Men Jerv har jo hatt en fantastisk opptur nå i det siste og har vært solide. Kanskje magefølelsen min sier litt seier til Jerv.

Den første kvalifiseringskampen spilles på Levermyr stadion i Grimstad på lørdag. Returkampen spilles onsdag neste uke i Kristiansand.

– Jeg tror det er mye mentalt i disse kvalifiseringskampene, og det tenker jeg Jerv kanskje kan dra fordel av, sier Fiane Grødum.

– Må være forberedt på krig

Start har mest å tape og derfor er det kanskje vanskeligere å være i Start enn i Jerv akkurat nå, men Grødum mener også Start er forberedt på det verste.

– Samtidig tror jeg de rundt Start er forberedt på at dette kan gå galt. Men det kommer til å bli toppfotball igjen i Kristiansand uansett, så jeg tror ikke det er noen krise. Det blir en samling i bunn, og den har de kanskje allerede startet litt på.

Grødum mener spillerne ikke må fokusere for mye på hvor viktig disse kvalifiseringskampen er.

– Man må bare gjøre det man pleier, ha de vanlige kampforberedelsene og være forberedt på at det blir en krig i viktige kamper. Så må man ta det ned og begynne å spille ball, sier Fiane Grødum.

Kampen hører du på NRK Sport og NRK P1 i Agder-fylkene.