Fikk både ja og nei: Usikker på hva de gjør

National Oilwell Varco trenger betenkningstid for å finne ut hva de skal gjøre nå. De fikk ja til utbygging, men kun halvparten av parkeringsplassene de trenger.

Dag Nordbø NOV

Dag Nordbø i NOV sier de trenger tid på å finne ut hvor veien går videre for utbyggingsplanene.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

National Oilwell Varco (NOV) ber om forståelse for at de trenger å bruke tid på å finne ut hva de skal gjøre etter kveldens ja til utbygging.

– Vi må ta den tiden vi trenger for å gå igjennom situasjonen, sier kommunikasjonsdirektør i NOV Dag Nordbø.

Bystyret i Kristiansand sa i kveld ja til utbygging med 46 mot 7 stemmer.

Trenger parkering

NOV er Sørlandets største arbeidsplass, og søkte om å få bygge nytt hovedkontor i Kristiansand med plass til 1.700 ansatte på Støodden

Parkering NOV

Antall parkeringsplasser er stridens kjerne.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Samtidig søkte de om 800 parkeringsplasser. Det sa bystyret i Kristiansand nei til. Politikerne mener bedriften må klare seg med 350 parkeringsplasser.

– Vi er helt avhengig av å ha flere parkeringsplasser, selv om vi satser på både sykling og kollektivtransport. 350 parkeringsplasser ved et så stort kontorbygg er ikke mulig for oss.

– Vil dere nå vurder å flytte et annet sted?

– Det står ikke på dagsorden for oss nå, sier Nordbø.

Han vi ikke si noe om hvilke andre muligheter som eventuelt finnes, men understreker at samlokalisering av bedriften vil gi gevinst både for bedriften og miljøet i form av mindre intern biltrafikk.

Vil prate sammen

Nå sier både motstandere av utbyggingen og utbyggeren selv at de vil sette seg ned sammen for å se på hva som vil skje videre.

– Vi ønsker et godt miljø i hele Korsvikfjorden, sier talsmann for Randesund bydelsråd Karl Einar Gabrielsen.

– Vi setter oss gjerne ned sammen med velforeningen for å se om det finnes muligheter for tilpasninger som er bra for alle, sier utbygger Rune Torsøe i Støodden utvikling.

Se video

Reaksjoner etter at NOV National Oilwell Varco i kveld fikk klart flertall i Kristiansand bystyre for å bygge ut på Støodden