Nostalgisk jazzdebut

Liv Stoveland debuterer med nostalgisk jazz fra 1930 og 1940-tallet.

Liv Stoveland

Musikklærer med nostalgisk jazz

Musikklæreren fra Lillesand kommer med en samling standardmelodier fra jazzen. De fleste hentet fra 1930 og 1940-tallets filmer og musikaler.

– Jeg hørte mye på gamle 78-plater hjemme, da jeg var liten. Min far var veldig musikkinteressert og dermed fikk jeg med meg artister som Doris Day og Frank Sinatra, sier hun.

Elevene har skylda

Men det er ikke jazz hun har sunget mest av tidligere.

Etter å ha gått på musikklinja ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand utdannet Liv seg som klassisk sanger ved Agder musikkonservatorium.

Hun har diplomstudie fra Norges musikkhøgskole og har deltatt i en rekke produksjoner både innen opera og kirkemusikk.


Men det var først da elevene hennes ved musikklinja på Dahlske videregående skole i Grimstad ønsket å lære å synge jazz, at hun måtte begynne å utforske forskjellige måter å synge jazz på.

Øvelse ble plate

– Jeg øvde mye for å kunne undervise dem i å synge jazz, ler hun.

Og nå gir Liv Stoveland ut jazzplata ”Close your eyes”. Tittelmelodien er en låt hun har sunget inn i to versjoner på plata . Musikerne har hun hentet på øverste hylle i Arendals musikkmiljø.

Travle folk alle sammen som har jobber ved siden av. Derfor har det tatt tre år å få plata ferdig.

Konsert i Arendal

Stoveland er selv produsent på plata. Lørdag 13. februar er det klart for plateslippkonsert i Arendal kulturhus.

– Jeg er jo vant til å stå på scenen, sier platedebutanten. Dette blir likevel spesiellt, siden det er plateslipp på egen CD. Jeg tror det blir gøy, sier Liv Stoveland.