Norway Rock gjenoppstår i lightversjon

Gründerne bak Norway Rock skal neste år gjenreise festivalen som gikk over ende i 2011.

Norway Rock Festival

Norway Rock Festival opplevde en stor nedgang i besøkende i 2011 og begjærte seg senere konkurs. Nå gjenoppstår festivalen.

Foto: NRK

– Det har vært stor etterspørsel og savn fra publikum for at Norway Rock skal gjenoppstå. Det har varmet ildsjelenes hjerte, og faktisk så mye at vi ikke kunne la det ligge, skriver Kjell Arne «Kelly» Aamodt og Ann Frestad i en pressemelding.

Allerede i august i fjor ble det kjent at Norway Rock ville gjøre et forsøk på gjenoppstå i 2016, men nå er festivaldatoen klar.

Alice Cooper

Alice Cooper er en av artistene som har opptrådt på Norway Rock.

Foto: PETER KLAUNZER / AP

10 år etter starten

Ildsjelene bak Norway Rock ønsker å gjenreise festivalskuta med en komprimert musikkfest over tre dager.

– Det er nå dannet nytt selskap som skal ta seg av driften og det organisatoriske. Ildsjeler, nye og gamle, og bygda Kvinesdal er nå klare for bygge opp festivalen i en forsiktig oppoverbakke, skriver festivalledelsen.

8–10. juli skal de første artistene gå på scenen, 10 år etter at festivalen for første gang så dagens lys – da som Kvinesdal Rock.

Festivalen på Øyesletta i Kvinesdal serverte i storhetstiden legender som Motörhead, Gary Moore, Alice Cooper og Twisted Sister fra scenen.

Gikk konkurs

Men i 2011 var det slutt.

1. september 2011 leverte Norway Rock Festival inn oppbudsbegjæring til Lister tingrett, og begjærte seg selv konkurs etter blant annet ett underskudd på rundt to millioner kroner.

– Festivalen vil ikke starte der den slapp i 2011, men håper folket vil støtte opp selv om favorittbanda kan la vente på seg i første omgang. Programmet som blir servert blir uansett en variert og tøff meny som vil bidra til at festivalstemningen vil komme tilbake, slik vi liker den på Øyesletta, skriver festivalledelsen videre.

Festivalen, som ble arrangert for første gang i 2006, ble lagt ned i 2011 på grunn av et underskudd på to millioner kroner.

Boikottet av MC-miljøer

En av faktorene til underskuddet var at store MC-miljøer boikottet festivalen på grunn av en betent strid om jakkemerker.

Politiet, Vest-Agder fylkeskommune og Kvinesdal kommune oppfordret festivalledelsen til å nekte folk med klær eller merker som uttrykket støtte til kriminelle MC-klubber inngang på festivalen.

Flere sponsorer var også enige, og festivalen ga etter for presset.

– Det fikk stor effekt. De klarte å stoppe ganske mye. I stedet for å ha 300 campere, så hadde vi 70–80 mennesker på MC-campen i år, sa styreleder Per Arne Netland til NRK.no i 2011.