NRK Meny
Normal

Norsk seilbåt i havsnød ved Azorene

En båt fra Arendal er i havsnød utenfor den portugisiske øygruppen Azorene i Atlanterhavet.

Laster kart, vennligst vent...

– Situasjonen er at det er dårlig vær i området og at seilbåten har gått rundt én gang. Den ligger nå med rett kjøl, men har problemer med framdriften og har derfor bedt om bistand, opplyser redningsleder Cecilie Øversveen Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.no.

Hovedredningssentralen ble varslet om havariet klokken 10.46.

Redningaksjon pågår i dårlig vær

Det skal dreie seg om en 44 fots seilbåt som er hjemmehørende i Arendal. Båten skal være i havsnød sørvest av Azorene som er en portugisisk øygruppe i Atlanterhavet.

Hovedredningssentralen ble varslet gjennom satellittkommunikasjon fra personer om bord på båten. I tillegg skal HRS ha mottatt signaler fra en nødpeilesender, opplyser Øversveen.

Det skal være fire personer om bord og dårlig vær i området.

– Tilstanden til de fire skal være bra, sier Øversveen.

Det er igangsatt redningsaksjon som koordineres av den portugisiske redningstjenesten. Det skal være sendt redningsfartøy for å bistå seilbåten.

Erfarne seilere

To av personene er fra Arendal. Leder i Arendals Seilforening, Håkon Unger Weierholt, sier til NRK at han ikke har hørt om hendelsen. Men han vet at to medlemmer for tiden befinner seg på seiltur i området.

– Jeg kan bekrefte at vi har to medlemmer fra Arendal som er på seiltur i Atlanterhavet. Etter planen skal de seile fra Karibien til Norge, og de har fortalt at de skulle innom Azorene på veien. Det er snakk om svært erfarne seilere, og turen er ikke i regi av seilforeningen, sier han.

Ifølge Hovedredningssentralen er familie og pårørende varslet om den pågående redningsaksjonen.

Etter det Hovedredningssentralen får opplyst skal mannskapet om bord være sjøvante og ha gjennomført seilinger tidligere.

Saken oppdateres.

Laster Twitter-innhold