Norsk jerv skapte kaos i New York

Seks politifolk og ansatte fra dyreparken i Bronx måtte rykke ut for å ta hånd om jerven fra Dyreparken i Kristiansand da den var i ferd med å bryte seg ut av et bur på et fly.

Jerven i New York Post

New York Post omtaler hendelsen på Newark-flyplassen utenfor New York.

Foto: Skjermdump

Det var New York Post som første omtalte den norske jerven de kaller en psycho-killer wolverine.

Jerven fra Dyreparken var på vei til sitt nye hjem i et reservat i Alaska. Under flyturen ombestemmer jerven seg, og begynner å gnage seg ut av buret som innvendig er dekket av metall.

– Det er utrolig godt gjort å klare å gnage gjennom det buret, sier Rolf Arne Ølberg, veterinæren som bedøvet og puttet jerven i buret før den lange reisen over Atlanteren.

Seks politifolk

New York Post tar oss gjennom den dramatiske hendelsen:

«En flyvertinne måtte tilkalle flyplass-politiet like etter klokken halv fire mandag ettermiddag. Hun oppdaget at jerven fra Norge var på vei ut av buret sitt, med sine skarpe tenner som verktøy».«Seks politifolk kom raskt til stedet og fikk midlertidig orden på situasjonen, senere kom flere ansatte fra dyreparken i Bronx i New York for å hjelpe til».

De prøvde å flytte jerven over i et nytt bord i helmetall, men det ville ikke dyret gå med på. Fem timer etter at jerve-flukten startet, måtte dyrepasserne ty til bedøvelse for å få jerven over i sitt nye bur.

En av politimennene sa dette om jerven fra Dyreparken.

– Den hadde store, skumle, stygge tenner.

En snill jerv

Veterinæren fra Dyreparken mener amerikanerne overdriver situasjonen.

– Dette er en snill jerv, sier Ølberg.

Han vil ikke vedkjenne seg navnet, «psycho killer wolverine».

Han tok kontakt med amerikanerne da han hørte om situasjonen.

– Jeg snakket med dyrepasserne på flyplassen i New York, da var alt under kontroll. Jerven var frisk og fin da den dro, og det er den fremdeles.

Han forklarer at de nå må revurdere burene de sender jerv i til utlandet.

– I tillegg til denne jerven har vi også sendt jerv til Canada og til Frankrike. De klarte reisen uten noen dramatikk. Vi vurderer å bruke bur av hel-metall fremover, sier Ølberg.

Etter mye dramatikk er nå jerven endelig på vei til Alaska Wildlife Conservation Center, i Portage, Alaska.