Norges nye cruisehavn

Dypvannskaia i Spangereid i Lindesnes kan bli Sørlandets nye cruisehavn.

Cruiseskip

Dette tyske cruiseskipet har allerede besøkt Spangereid. Nå venter havnefogden på flere cruisebåter.

Foto: Nils Otto Eriksen/Small City Criuises

Dypvannskaia i Spangereid kan bli Sørlandet nye cruicehavn hvis det går slik som havnefogden og utbyggeren av det nye hotellet håper og tror.

Fortøyningsbøyene er allerede klargjort for cruisebåter. Ifølge havnefogd Jonny Oluf Hansen har flere skippere meldt sin interesse og skal komme for å se på forholdene.

Ikke bare en drøm

Hans Petter Hagen og Jonny Oluf Hansen

Hans Petter Hagen, daglig leder i Johs Lunde Fritid og havnefogd i Lindesnes, Jonny Oluf Hansen, ser lyst på Spangreid som norges nye cruisehavn.

Foto: Odd Rømteland / NRK

- Vi vil nå satse på cruise og turister. Jeg ser for meg cruisebåter på opp til tusen passasjerer, med muligheten til å besøke nærområdet her og ta i bruk de destinasjonene vi har, som Lindesnes fyr, Vikingland, Barnas dyrepark, klatring og turer i naturen, sier Hansen.

- Er dette en drøm?

- Nei, dette kan bli virkelighet. Næringen skryter av mulighetene her, og vi har allerede hatt besøk av første cruisebåt. 

- Vi satser på bookinger for neste år og venter på besøk fra skippere. Når de kommer venter vi at de sier mer om når de vil komme, sier Hansen.

- Så nå blir det Spangereid i stedet for Kristiansand som blir cruisehavn?

- Det skal vi ikke se bort fra nei, sier Hansen.

Kanalen gir muligheter

I tillegg skal det bygges nytt spa- og resorthotell på dypvannskaia. 50 av 73 leiligheter ble solgt allerede første kvelden de ble lagt ut for salg. Blant kjøperne var det 95 prosent rogalendinger, sier utbygger Hans Petter Hagen, daglig leder i Johs Lunde Fritid. 

- Etter at Spangereidkanalen kom er Spangereid blitt et fantastisk område å satse på tursime i. Det tar to og en halv time hit fra Rogaland, noe mange synes er en passelig reise til sitt feriested, sier Hagen.

- Da Kongen og Dronningen kom hit i juli hadde vi med oss mange gjester for å vise dem området. Vi har siden samarbeidet med disse til vi la dem ut for salg i slutten av november. Da ble 50 av 73 leiligheter solgt i løpet av første kvelden.  

- Cruise passer svært godt inn i mine planer. Vi skal bygge et stort anlegg her, sier Hagen.

Hotell Spangreid

Slik skal Spangereid Spa og Resort se ut.

Foto: Illustrasjon: Fronth as